אני אוהבת ימים שלפני ערב חג, אני אוהבת אותם כשאני בארץ ואני מרגישה את ההתרגשות באוויר.
החנויות מלאות עד אפס מקום, הרוכלים בשוק מציעים את הסחורה הכי טרייה (וצועקים הכי חזק!) לקראת החג וכולנו מתכסים בשכבה לבנה וטובה של תקווה.
לפעמים נדמה, כמו בשיר של לאה גולדברג, שרק 'שבעה ימים חגים בשנה, ועמל כל היתר' ולכן זה מרגש עוד יותר- לראות את כולנו מתכוננים, חולמים על ימים לבנים, ממלאים את הבית באור של תקווה גדולה לימים של שקט.
כשהייתי ילדה, אמא לקחה אותי לקראת כל חג לחנות הבגדים – שם היא בחרה את מלבושיי לחג… אני מתגעעגת לימים הנפלאים האלה,
אני גם מתגעגעת להורים שלי, בעיקר כשאני כאן ולא יכולה כל רגע לעלות על מטוס.
אני מתגעגעת אליהם כל יום, פעמיים ביום אנחנו מדברים בשיחת וידאו וזו הדרך הכי 'קרובה' שאני יכולה להרגיש שאני איתם ויודעת מה קורה.
אנחנו מדברים מול המסך, לפעמים על מתכונים, על תכניות טלויזיה, על חוויות ועל חלומות – אנחנו חיים את החיים במלואם מול המסך הקטן של הטלפון וזה נפלא שזה קיים אבל זה לא באמת מספיק.
אני מתגעגעת, ולגעגועים אין באמת תרופה – רק לחכות עוד קצת בכדי שנפגש ונתחבק שוב.
למי אתם מתגעגעים בחג הזה? את מי הייתם מושיבים אתכם בשולחן החג?
הבוקר אני מפרסמת את ה-מתכון של אמא שלי לבלינצ'עס (פלצ'ינטה) ההונגרי – אמא שלי היא אלופת העולם בהכנת בלינצ'עס (פלצ'ינטה) – 'זה-שום-דבר' ככה היא אומרת וככה אני קוראת להם… ותכלס, היא די צודקת זה באמת שום דבר!
בכדי להכין בלינצ'סים טובים צריכים דבר אחד חשוב – מחבת טובה ועבה (אני מעדיפה בציפוי שיש) שהיא נון סטיק.
מחממים במחבת על הלהבה הקטנה, במצב הבינוני שלה, עם כפית חמאה וכפית שמן צמחי, כשהחמאה נמסה מנקים את כל(!) המחבת עם נייר סופג בכדי שלא ישאר כלום.
עכשיו אתם מוכנים להכין את הבלינצ'עסים.
לבלילת הבלינצ'עסים: בקערה טורפים 2 ביצים, חצי כוס חלב, כף שמן צמחי, שקיק סוכר וניל ושלוש כפות קמח עד לתערובת אחידה. ממוסיפים מים (זו לא טעות!) עד לקבלת סמיכות רצויה.
מהי הסמיכות הרצויה? שזה יהיה כמעט כמו מים בדלילות, יש לזה משמעות לעובי הבלינצ'עסים.
מעבירים מצקת למחבת וממתינים שהחלק העליון (כן, העליון!) יתייבש, הופכים בעדינות (לאמיצים עם קצות האצבעות) לעוד חצי דקה ומסירים מהאש.
למילוי – הכי פשוט 250 גרם גבינה יבשה (טוב טעם/טובורוג/כנען), שליש כוס שמנת מתוקה, שלוש כפות שטוחות אבקת סוכר, אפשר גרידה מתפוז או לימון וכפית תמצית וניל.
בשלב המילוי אתם מוזמנים לשחק עם דובדבנים, שוקולד צ'יפס, צימוקים והשמיים הם הגבול.
למלא כפית גדושה של מילוי, לעטוף ולהגיש.
שיהיה לכולנו חג מקסים, מלא בבריאות ברגעים לבנים וטובים.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.