אני משוגעת על פרחים – סוף שבוע בלי פרחים הוא לא שלם בלי פרחים, ובחגים על אחת כמה וכמה.
לצערי, פרחים "טובים" עולים המון כסף, ורובינו לא יכולים (או לא רוצים) להוציא מאות שקלים בחודש על זרי פרחים.
הכנתי לכם טיפים נפלאים להכנת זר לחג/לשבת בעלות מקסימלית של 50 שקלים.
תמיד צחקתי על אימי שעמדה שעות על גבי שעות (בהנאה!) והכינה בעצמה סידורי פרחים לבית – היום אני לומדת ממנה, כי היא עושה נכון!
הטיפים שיעזרו לכם למלא את הבית בפרחים מבלי לקרוע את הכיס
כשאתם קונים פרחים בחבילות בצידי הדרך, בסופר או בשווקים השונים – קנו את הפרחים הכי סגורים שאפשר. גם אם יש עליהם עלי כותרת חיצוניים לא יפים זה לא נורא – נסיר אותם בהמשך.
אני לוקחת את החבילה ופותחת אותה, מסירה עם מספריים את העלים המיותרים, מסירה את הקוצים ומנקה את הגבעול.
אני אוהבת להשאיר בחלק העליון של הפרח לפחות גבעול קטן עם עלים – זה הופך את הזר לשמח ועשיר יותר.
אם עלי הכותרת החיצונים נבולים או לא יפים אני מסירה אותם – זה אפשרי ולא פוגם בפרח, רק מייפה אותו.
אני גוזרת את הגבעולים על פי האורך הרצוי – אי בוחרת את הגובה לפי האגרטל. גם אם אין צורך בקיצוץ, קצצו ס"מ, זה יעזור לפרח לשתות יותר מים ויאריך את חיו משמעותית.
ממלאים את האגרטל במי ברז, 2/3 מהקיבולת ומוסיפים כפית עד שתי כפיות אקונומיקה (כן – זה ישמור על הפרחים שלכם רעננים לאורך זמן. שימו לב – סוכר עושה את הפעולה ההפוכה ומאיץ את מהליך הריקבון של הפרחים, תוותרו על סוכר).
קניתי 3 זרי שושנים ב- 50 שקלים. את הפרחים אחרי שטיפלתי בהם העברתי לאגרטל אחד אחרי השני ב"קרוס" (כלומר בצורה של איקס) בפרחים האחרונים הכנסתי את הגבעולים למרכז האגרטל, ממש דחפתי פנימה. זה מעבה ונראה מאוד עשיר.
באמצעות גומייה כרכתי את הזר יחד, בכדי שהזר לא יתפרק וישמור על הצורה.
באמצעות שפריצר קטן עם מים וכפית חומץ אני משפריצה בכל יום מעט על הפרחים (ממרחק ובעדינות) – הפעולה הזו שומרת על הפרחים ועל העלים, היא מונעת מזוחלים לאכול אותם.
זו לא עבודה קשה– אפשר להנות מזרי פרחים יפייפיים בבית גם מבלי לקרוע את הכיס.
אני אוהבת לקנות פרחים שזורים ויפים לאירועים או כמתנה אבל ביום-יום זה פשוט נפלא למלא את הבית באושר הזה.
ועכשיו – בלי מתכון אני לא אצא מכאן – מתכון לריבת שושנים רומנית.
אני לוקחת עלי כותרת של 10 שושנים (שושנים שגידלתם בגינה, לא שושנים מסחריות שמלאות בחומרים של הדברה – זה חשוב מאוד) וחולטת אותם כמה פעמים במים רותחים כ- 2 דקות כל פעם. מסננת ומעבירה לסיר עם כוס סוכר, מיץ מלימון שלם וכוס +2/3 מים. מביאה לרתיחה ומבשלת על סף רתיחה כעשר דקות, מורידה לאש בינונית ומידי פעם מערבבת – אחרי כ- 25 דקות הריבה תהיה מוכנה וגלייזית. תעבירו אותה לצנצנת ותקררו אותה בטמפרטורת החדר. הכניסו למקרר ותתענגו על ריבה מבית רומני אמיתי.
קנו פרחים, הם מביאים המון אושר ויופי.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.