הלזניה של שחרית היא הלזניה הבייתית הטעימה ביותר שאכלתי ומכינים אותה בקלי קלות!
הרוטב במתכון הוא רוטב המורכב מירקות מבושלים טחונים – וזה כל ההבדל בטעמים ובניחוחות.

איך מכינים?
מבשלים בסיר 700 מ"ל מחית עגבניות, רבע כוס שמן זית, שתי כוסות מים, בצל פרוס, 3 גבעולי סלרי, 5 שיני שום קצוצות, 3 גזרים פרוסים וכף עלי תימין עד לריכוך הירקות. מתבלים בכפית סוכר חום, מלח ופלפל שחור עפ"י הטעם וטוחנים לרוטב חלק.
לגירסה החלבית
במקום הבשר הכינו 300 גרם גבינת עיזים פרוסה, 300 גרם גבינת גאודה/צהובה מגוררת.
לגירסה הבשרית
במחבת עם מעט שמן מטגנים קלות חצי קילוגרם בשר בקר טחון עם חצי בצל קצוץ ו-2 שיני שום כתושות.
מוסיפים מלח, פלפל שחור וכפית עלי תימין. מניחים לצינון בצד.
מחממית תנור ל- 180 מעלות.
את המתכון מכינים בתבנית פיירקס/קרמיקה/חד פעמית לא מתפרקת – המתכון מתאים לתבנית 20*30!
מניחים מצקת מהרוטב בקרקעית ומעליה מניחים שכבה ראשונה של עלי לזניה (לא מבושלים), מניחים רוטב ומעליו שכבת גבינה או שכבת בשר וכן הלאה בונים שכבות עד שהשכבה העליונה תכיל רק עלי לזניה שמעליהם רוטב.
אתם גם יכולים לשחק בטעמים שונים של רוטב ולבשל בכל פעם תערובת מירקות האהובים עליכם.
הניחו בתנור כ-45 דקות, הוציאו וצננו מעט והגישו עם סלט גדול.
אני משוגעת על הלזניה של שחרית, אני בטוחה שגם אתם תשתגעו עליה!
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.