חברינו הטוב אמיר הזמין אותנו לפני כמה חודשים לערב המבורגרים ומאז אני לא מסוגלת לחשוב על המבורגר אחר – המבורגר עסיסי, טעים וכל כך קל להכנה.
כמה דגשים וטיפים של אמיר
בכדי להכין את ההמבורגר של אמיר עליכם להכין קילוגרם בשר בקר שנטחן פעם אחת בלבד. רצוי שהנתח יהיה נתח מלא שומן.
שימו לב לבקש בקצביה לטחון רק פעם אחת ולא פעמיים, בשר במרקם משחתי לא מתאים להמבורגר.
להכנת קציצות ההמבורגר
בידיים נקיות מעסים את הבשר הטחון עם כף גדושה מלח, כפית פלפל שחור, בצל בינוני מגורר דק דק על פומפייה ו-4 שיני שום כתושות.
מעסים היטב ולבסוף מוסיפים 2 כפות שמן צמחי וכף גדושה סודה לשתיה. מעסים היטב, מכסים בניילון צמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
סודה לשתייה חשובה במתכון – היא הופכת מרקם גושי וכבד לקליל ורך וזה הסוד המרכזי של ההמבורגר.
אל תוותרו על סודה לשתייה – בבקשה.
בינתיים, על צלחת הגשה או מגש מכינים ירקות פרוסים – מלפפונים, עגבניות, מלפפונים חמוצים, חסה, בצל סגול, בצל מטוגן ועוד.
מכינים ממרחים כמו קטשופ, מיונז, חרדל – וכמובן לחמניות להמבורגר.
לצליית ההמבורגרים
מחממים מחבת נון-סטיק או מחבת פסים על הלהבה הגדולה (אני משמנת מעט באמצעות נייר מגבת) ומניחים את ההמבורגרים.
ההעדפה שלי היא 5 המבורגרים במשקל כ-200 גרם כ"א, מביאים לדרגה הרצויה (כ-3 דקות מכל צד יצא מדיום).
ועכשיו – כל אחד יכול להרכיב את ההמבורגר שלו… 🙂

אני מזהירה אתכם – זה יגמר מהררררר…אבל הי, את הדיאטה נשמור לימים אחרים.
בתאבון יקיריי 🙂
שלכם אהבה, עדי קאופמן-אורבך.