שישי בבוקר שוב הגיע. השבועות האחרונים עמוסים רגשית בהתמודדות עם מורכבות המציאות- הפחד, האיימה, הדאגה .. כולם יחד מביאים אותי מהר לשישי בבוקר.
השבועות עוברים לי כל כך מהר שלפעמים, באמצע יום, אני כבר לא בטוחה אם בוקר-צהרים-ערב או חלילה לילה (כי שם, בלילה השחור, אני רק מחכה לאור ראשון …אחרי לילה לבן).
בכל שישי לא הייתה שאלה אם לצאת/לא לצאת – בשעה מוקדמת כבר הייתי לבושה, מוכנה ומחכה בכליון עיניים של ילדה בת 5 לפתיחתו הרשמית של היום המפנק בשבוע.
שישי בבוקר הוא הזמן הקדוש שלי – מקדישה אותו לעצמי, לקפה ארוך-ארוך (ועוד אחד), למאפה מתוק-מעודן (וגם מלוח בא בחשבון, אחריו), לשיטוט בעיר בין חנויות לדוכני ממכר שונים… 'לשטוף את העינים' (כמה אני אוהבת את הביטוי הזה!).
שישי בבוקר הוא יום של הפתעות – אני תמיד חוזרת עם משהו חדש, זה כמו לבקר בגן שעשועים צבעוני במיוחד… שישי הוא זמן קצוב על המשקל שהחוקים בו שונים משאר שעות-השבוע. זמן גן-עדן קטן שיש בו הרבה חמלאה-עצמית, כמה טוב שיש לנו את המנגנון הזה של החמלה – כלפי הזולת אבל גם לעצמנו.
בשישי בבוקר אני מתלהבת כמו ילדה קטנה. קשה מאוד להרגיז אותי ברוטינה של שישי, אני נינוחה, חייכנית, הרבה יותר נדיבה, הרבה יותר פשרנית. בשישי בבוקר אני בשיא – זה זמן פינוק.
פינוק יכול להיות קטן כמו ספל קפה מהביל עם רוגעלך שוקולד, הוא גם יכול להיות שיחה עם אנשים יקרים, ארוחת בוקר במקום אהוב, ישיבה בפארק עם אזניות המנגנות מוסיקה שאני אוהבת (עברתי עכשיו קצת לדורי בן-זאב… הא משמח אותי) או כל דבק קטן אחר.
שמחות-קטנות מחזיקות אותנו בימים אפורים – דבקו בהן, הן מצילות נפש ועוזרות לעבור את התקופה הקשה הזו שפויים וקצת יותר בריאים.
הבוקר אני מפרסמת את אחת העוגות האהובות בכל הזמנים של הבלוג – עוגת עץ התפוזים.
זו עוגה שכולה מזכרת-עד לימים נפלאים אצל הסבא והסבתא קויפמן ז"ל בחצר בייתם בתל מונד.

עוגת עץ התפוזים
עוגה בחושה נפלאה בעלת מרקם מדהים ולא שגרתי – אתם עומדים להתאהב.
מצרכים:
4 ביצים L
כוס סוכר (או כוס סוויטאנגו לסוכרתיים)
חצי כוס שמן צמחי
גרידה משני תפוזים – זה המון, זה הטעם!
מיץ משני תפוזים עסיסיים (אותם תפוזים רכים מלאים במיץ) או משלושה תפוזים רגילים.
שימו לב – לא לסנן את המיץ! – זה חשוב למרקם המיוחד של העוגה.
כוס וחצי קמח תופח (או קמח רגיל + 1 שקיק אבקת אפייה)
הוראות הכנה
מחממים תנור לחום 180 מעלות בטורבו (כן – לעוגה הזו טורבו עושה טוב).
טורפים במטרפה ידנית את הביצים והסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, גרידת תפוזים ומערבבים היטב.
מנפים את הקמח לקערה וטורפים בעדינות, עד שהבלילה מוכנה.
לנפות זו לא עבודה קשה. קונים מסננת בכמה שקלים וזה הופך כל עוגה שלכם לרכה ומעודנת.
אם הבלילה כבדה מידי הוסיפו מעט מיץ תפוזים, אם היא דלילה מידי הוסיפו מעט קמח.
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמי או תבנית אינגליש גדולה. ניתן להכין את העוגה בתבנית עגולה 22 קוטר. מעבירים את הבלילה ומכניסים לתנור.
האפייה: באינגליש ח"פ כ- 25 דקות, בתבניות הגדולות כ- 35 דקות (זה תלוי בתנור – תבדקו כל פעם).
שימו לב שאתם לא מייבשים את העוגה הזו. היא עדינה.
הוציאו מהתנור, צננו מעט, פרסו ותתענגו על עוגה עם טעם אחר, עוגה שמזכירה טעמים וריחות של פרדס. עוגה לחה, מלאה ועשירה בטעמים עזים מאוד!
טיפ! תוכלו לפדר אותה עם מעט אבקת סוכר, תוכלו גם להכין סירופ ממיץ מתפוז (כאן חשוב לסנן) וחצי כוס סוכר – לבשל עד שיהפוך לסירופ, שפכו על העוגה בעודה חמה.
שתהיה לכולנו שבת שלווה, מלאה בבשורות טובות ובתקווה.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.