כמה פעמים מצאתם את עצמכם קונים עלים ירוקים יפים וקריספיים כמו פטרוזיליה/ שמיר/ נענע/ בזיליקום שנרקבו לכם במקרר בתוך זמן קצר?
זה כל כך מתסכל! מצאתי שתי שיטות קלות ומועילות ששומרות על העלים הירוקים שאני קונה למשך מעלה משבועיים במקרר!
אז מהן השיטות שישמרו לכם על העלים ירוקים טריים?
ראשית, שטפו היטב את העלים ויבשו אותם כהלכה – אני מייבשת באמצעות מייבש חסה (עולה לא מעט אבל אם אתם מכינים המון סלטי עלים – זה שווה מאוד) או מגבת טובה שתוכל לספוג את כל המים.
אחסון בקופסאות (השיטה של רונה חברתי) – קחו קופסת פלסטיק רב פעמית נקייה ויבשה לגמרי, הניחו בתחתית נייר מגבת סופג. מעל הנייר הניחו את העלים השטופים אחרי ייבוש מלא, סגרו הרמטית והניחו במקרר.
אחסון באמצעות שקיות – קל להשיג היום שקיות ריץ'-רץ' או שקיות עם פס דבק לסגירה חוזרת, הן מעולות, לא יקרות ויחסכו לכם כסף רב.
הכניסו לשקית את העלים הירוקים (השטופים אחרי ייבוש מלא), שטחו היטב ובכך תוציאו את האוויר (חימצון לא טוב לעלים), סגרו את השקית והניחו במקרר.
שנים לא קניתי עלים ירוקים ללא מטרה מדויקת, כי ידעתי שיש לי 'שעון חול' להיכנס למטבח ולהכין משהו אחרת יזרקו וירקבו תוך כמה שעות או יממה.
מי שקורא אותי יודע שאני לא אוהבת לזרוק אוכל ובטח שלא אוהבת לזרוק כסף לפח.
אני נהנית בכל יום מעלים טריים ורעננים, הם מלווים כל ארוחה כי הם זמינים לי מאי-פעם.
הכניסו עלים ירוקים ועשבי תבלין טריים הביתה – הם בריאים, מזינים ומרעננים כל סלט וכל ארוחה, ועכשיו יש לכם גם את הטיפים לשמור עליהם לאורך זמן ולהנות מהם בכל יום מחדש.
גם לכם יש טיפים לשמירה על עלים ירוקים טריים ורעננים? שתפו אותי 🙂
אוהבת אתכם, עדי קאופמן-אורבך