זה קצת מביך אבל אספר לכם שאני נחשבת למומחית בעלת שם עולמי להמתת עציצים בדמי ימיהם.
עציץ שנכנס אלי הביתה כבר מבין בתוך כמה ימים מה דינו, ונדמה לי שהוא בעצמו כבר מתכנן את התאבדותו המהירה.
לעומת זאת, פרחים טריים עושים אותי מאושרת נורא – אני מקפידה לקנות פרחים בחנויות הכי טובות, אני קוטמת את גבעוליהם מידי יומיים, מחליפה מים, מסירה עלים מיותרים ומאריכה את חייהם בטיפול נמרץ ואוהד במיוחד.
במשך שנים אני לא מבינה את התופעה הזו – הרי אני מטפלת ומטפחת אותם, משקיעה זמן ואנרגיה – אז למה (לכל הרוחות והשדים) פרחים כן ועציצים לא?
חשבתי לעצמי על מערכות היחסים הללו, והבנתי שהן מערכות יחסים שונות בתכלית.
פרחים הם פלירטוט מענג לטווח קצר – יפייפיים, רעננים, מלאי חיים, ממגנטים ביופי ומלאי שובבות נעורים. מערכת יחסים שמזכירה רומן סוער עם תאריך תפוגה ידוע מראש.
לעומת זאת, עציצים – זו מערכת יחסים שונה לגמרי.
הם מתנחלים לי בבית (לא תמיד בהזמנה), הם כאן בכדי להשאר ואני אחראית הבלעדית לתוקף שלהם ולהשארותם בחיים. מן מערכת יחסים חד סטרית שבה אני מטפחת, מסדרת, משקה, נותנת אור, ואולי – מי יודע… ישארו בחיים.
למזלי, בחיים אני אישה של מערכות יחסים ארוכות (תודה ששאלתם) אבל בפרחים אני אוהבת להתפרע, להתמסר, להתאהב, להתמכר ולעבור בכל שבוע לרומאן חדש ומסעיר במיוחד.
ואתם? איך מערכת היחסים שלכם עם עציצים ופרחים והאם גם אתם מביטים עליהם באור אחר?

לביבות קראנצ'יות במיוחד
הבוקר אני פותחת את הבוקר עם לביבות קראנצ'יות במיוחד בסגנון המעדניות השוות – זה מתכון קל ונהדר שתמיד משמח את האורחים שלי.
בפסח ניתן להמיר את הקמח במתכון לקמח תפוחי אדמה או קמח לעוגה שמוכרים בכל מרכול.
מגררים קילו תפוחי אדמה לבנים על פומפייה העבה ביותר (אני עצלנית ולכן משתמשת במגררת העבה של המג'ימיקס – זה יוצא מעולה).
מוסיפים בצל בינוני קצוץ דק, חופן פטרוזיליה קצוצה דק-דק, חופן בזיליקום קצוץ דק-דק, 4 שיני שום כתושות, 3 ביצים, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כוס קמח רגיל, חצי כוס פירורי לחם (או קמח שקדים). מערבבים היטב.
מחממים שמן במחבת בגובה 3 ס"מ (זה טיגון חצי עמוק) על האש הבינונית בשיא עוצמתה וכשהשמן חם מטגנים מספר דקות לכל צד (אני מכינה אותן עבות כך שזה לוקח מעט יותר זמן).
ניתן לאפות את הלביבות – אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (לא בטורבו) כארבעים דקות על נייר אפייה משומן היטב (והוסיפו טיפה שמן לבלילה, שלא יתייבשו לכם).
שיהיה לכולנו בוקר חמים, טעים, נעים ומלא באהבה.
אוהבת אתכם, עדי קאופמן-אורבך.