אני אוהבת לחם ולא מוכנה לוותר על פרוסה אחת לפחות בארוחה.. ואם אפשר גם קוביית חמאה 🙂
אני יודעת שרוב הלחמים לא בריאים ואני משוגעת על שמרים … אבל הפעם הצלחתי להכין לחם נהדר וטעים ללא שמרים, לחם בריא, עשיר ובלי מיקסר.
לחם הבוקר שהכנתי היום הוא שלב מתקדם יותר של לחם הטחינה שלי – קצת יותר מתוחכם ועם מרקם לחמי הרבה יותר.
לחם בוקר הוא הלחם שנכנס לרפרטואר הקבוע שלי כבר לפני כחודשיים – רק עכשיו אני מבינה כמה הוא נפלא, קל וכל כך טעים… אז רצתי שוב לחבר'ה לספר 🙂
אני מכינה את הלחם בתבנית 20*30 כי אני רוצה אותו נמוך בכדי שאוכל לפתוח אותו באמצע בכדי למלא כל פרוסה ממש כמו לחמניה.
אתם מוזמנים להכין את הלחם הנהדר הזה בתבנית אינגליש קייק וככה הוא גם יצא יפה וגבוה.

לחם בוקר של בלבוסטע
בקערה מערבבים היטב:
3 ביצים, רבע כוס שמן זית, 3/4 כוס טחינה גולמית, 1 כף סילאן/דבש/מייפל/תחליף סוכר.
בקערה נפרדת מאחדים רבע כוס קמח שקדים, רבע כוס קמח טפיוקה, 1 כפית מלח, 1 כפית אבקת אפייה (או 1/2 כפית סודה לשתיה).
מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת הרטובה ומאחדים היטב. מוסיפים 1/2 כוס גרעיני חמניה ומערבבים לתערובת.

מעבירים לתבנית משומנת. ניתן לקשט במעט שומשום (לא חובה) ומכניסים לתנור ל-180 מעלות כ25 דקות (תלוי בתנור שלכם) עד שהלחם משחים וקיסם יוצא יבש.
מוציאים, מצננים ונהנים מלחם בריא, נהדר ורך.

שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.