אני אוהבת מאפינס – הם יפים וחמודים, קל לאחסן אותם, קל להקפיא אותם ואני לא מכירה אדם אחד בעולם שיסרב להם.
הפעם החלטתי ללכת על הקלאסיקה, אחרי הרבה מאוד נסיונות הגעתי למתכון הכי טוב והכי קל שיש (ללא מיקסר!) למאפינס וניל עם שוקולד צ'יפס.
מאפינס רכים ועשירים (וממש לא דיאטטים – עמכם הסליחה) שיעשו לכם את הסופ"ש.
המתכון לתבנית שקעים בינונית – 18 יחידות או 12 מאפינס גדולים.
אם אתם בכל זאת אנשים של עוגות ולא של מאפינס – תוכלו להכין מהבלילה עוגה בקוטר 24.
מאפינס שוקולד צ'יפס מעולים
לקערה מנפים (תעשו את זה – שווה זהב) 1/2 2 כוסות קמח רגיל (או כוסמין לבן), 1 שקיק אבקת אפיה, 1 כפית סודה לשתיה ו1/2 כפית מלח. ערבבו היטב והניחו בצד.
בקערה נפרדת טרפו לבלילה אחידה 100 גרם חמאה מומסת, 2 כפות שמן צמחי, 3/4 כוס סוכר (או תחליף), 2 ביצים גדולות, 250 מ"ל שמנת מתוקה ו-1 כף תמצית וניל.
העבירו את תערובת הקמח לתערובת הרטובה וטרפו עד לקבלת בלילה אחידה.
זכרו לטרוף רק עד לקבלת בלילה – בטריפת יתר של הבלילה הגלוטן שבקמח משתחרר והופך את המאפינס לקשים כמו אבן.
כשהבלילה מוכנה (היא אמורה להיות כבדה, אם היא נוזלית מידי תוסיפו מעט קמח כי אנחנו לא רוצים שוקולד צ'יפס בקרקעית).
הוסיפו 250 גרם שוקולד צ'יפס. ערבבו מעט עם כף.
חממו תנור ל- 220 מעלות לא בטורבו (זו לא טעות).
רססו תבנית מאפינס בספריי שמן (בשלב זה אתם יכולים להניח מנג'טים, כמוני, והם לא יזוזו) ומלאו את השקעים עד 2/3 גובה.
העבירו לתנור ל-5 דקות, הורידו את הטמפרטורה ל-190 מעלות ואפו עוד כ-12 דקות (תלוי בתנור שלכם ובגודל השקעים).
שימו לב להוציא בזמן ולא לייבש. המאפינס מוכנים כשקיסם יוצא עם פירורים לחים סביבו.
אם אתם מכינים את המאפינס שלי כתבו לי – זה כל כך משמח אותי 🙂
שיהיה לכולנו יום נהדר, טעים ומשמח
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.