אני אוהבת להכין מתכונים קלים, מלאים בטעם ובעיקר … מהירים.
מוקפץ אנחנו אוהבים במיוחד אולי בגלל הקשר המיוחד של דני למזרח הרחוק ואולי בגלל שזה פשוט טעים אבל … הבעיה עם הבישול האסייתי היא הסוכרים והשומנים שאסורים על מתמודדי הדיאטה של 'אבא חטוב' ובכלל כל דיאטה.
שברתי את הראש איך אני מכינה מוקפץ שיהיה ראוי וטעים – זה הצליח, זה נפלא ויש גם טיפ נהדר להפחתה משמעותית בכמויות השומן.
אז הנה המתכון הקל למוקפץ לא סיני.
בקערה מערבבים 300 גרם טופו חתוך לקוביות, 1 פלפל צבעוני גדול חתוך לקוביות, 3 בצלים ירוקים פרוסים (כולל החלק הירוק), סלסילת פטריות (כל סוג אהוב עליכם, טריות לא משומרות) וכוס קוביות דלעת חתוכה לקוביות.
שימו לב – אתם יכולים לשחק עם הירקות, להוריד מה שפחות טעים או זמין לכם ולהוסיף אחרים.
מתבלים בכף שמן זית, כפית כמון, כף פפריקה הונגרית, חצי כפית קינמון ללא סוכר (לא חובה), 1 כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס וכפית פטרוזיליה מיובשת (או כל עשב תיבול מיובש שתבחרו) – מערבבים היטב ומניחים בצד.
מחממים מחבת רחבה ועמוקה (מומלץ נון-סטיק) על אש בינונית-גבוהה.
מעבירים את תערובת הטופו-ירקות המתובלת למחבת ומקפיצים כ-12 דקות. במהלך הזמן יכול להיות שתראה לכם המחבת יבשה מידי – אל תוסיפו שמן, אתם יכולים להוסיף 'שלוק' (1 כף) של מים בכל פעם בכדי להחזיר את הלחות לירקות ולמחבת.
את הטיפ המעולה הזה קיבלתי משושי שטיינוביץ – בשלנית בריאות נהדרת שאני מאוד מעריכה. לרוב, אנשים חושבים שהם צריכים להוסיף עוד ועוד שמן – תוסיפו מים ותראו כמה זה נהדר.
את המנה הנהדרת הזו הגשתי עם יוגורט ועדשים ירוקות (מנת יקיר העיר יבנה באתר) והיא זכתה לציון 10 מתוך 10 של האיש שאיתי 🙂
אני מקוה שגם אתם תכינו את המתכון הזה, אל תשכחו לספר לי ולצלם 🙂
ואם עוד לא הכנתם מנות טופו בחייכם – זה מתכון נהדר להתחלה.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך