מרק הפטריות המושלם הזה אינו מרק חלבי, אתם מוזמנים להחליף את המים בחלב ובשמנת מתוקה (חצי חצי) אבל לדעתי – המרק הזה נפלא בדיוק כפי שהוא.
חשוב לציין שניתן להכין את המרק מכל סוגי הפטריות (בבקשה לא משומרות), אתם זקוקים ל-3 סלסילות/חבילות של פטריות לצורך המתכון ובכך תוכלו לשחק עם מה שיש לכם בבית בהנאה.
טיפ חשוב לטיפול בפטריות – פטריות לעולם לא שוטפים במים אם הן 'מלוכלכות' קחו נייר מגבת ונקו אותן – המים מתחילים הליך של ריקבון מהיר בפטריות שגורם להן להיות סמרטוטיות.
מרק פטריות משגע
המרק בכמות ל-4 סועדים, אתם יכולים להכפיל כמויות.
לסיר הכנסתי חבילת פטריות שימאג'י, חבילת פטריות שינוקי וחבילת פטריות מלך היער בפרוסות גסות (אם אתם משתמשים בפורטובלו או שמפיניון פרסו לרבעים).
מוסיפים רבע כוס שמן זית ובצל בינוני קצוץ לקוביות (אופציה: הוסיפו מקל סלרי קצוץ) והניחו על אש קטנה בעוצמתה הבינונית וסגרו את המכסה. בשלו כרבע שעה.
פתחו את הסיר והוסיפו 4 שיני שום פרוסות, כף עלי תימין, חצי כפית פלפל שחור וכפית מלח. סגרו את המכסה ובשלו כארבעים דקות.
שימו לב – אנחנו מתחילים את הבישול עם הפטריות והשמן בסיר כך אין מצב של טיגון אלא מצב של בישול איטי בשמן.
פתחו את הסיר והוסיפו ליטר/ליטר וחצי ציר ירקות (ברור שלא תמיד יש כזה בבית – אתם יכולים להוסיף למים כף אבקת מרק בטעם ירקות/ פטריות /עוף) ובשלו במכסה סגור עוד כחצי שעה.
פתחו והגישו את המרק והאמינו לי – הפשוטות מנצחת!
אני יודעת שיש המון מתכונים ברשת עם יין לבן – אני לא אוהבת להכין מתכונים כאלה כי אני לא פותחת סתם כך יין בבית, נדמה לי שמדובר במצרך שגורם לטרחה ולכן מצאתי שציר הירקות עושה את העבודה באופן מושלם.

אין כמו מרק חם וקל להכנה ביום סגרירי
אוהבת אתכם, עדי קאופמן-אורבך.