במשך שנים הייתי אלופת העולם בהוצאת אנרגיה מיותרת – כעס, מחשבות שליליות, תסכול… אני מניחה שאתם מכירים את הרשימה הזו… ומי לא בעצם?
אחרי הרבה שנים, חבלות ו'שבירת כלים' הבנתי ששום דבר בעולם לא שווה את בזבוז האנרגיה, את כאבי הראש הנלווים ואת דפיקות הלב.
עשיתי שינוי (לא ביום אחד) במטרה לנתב את האנרגיה שלי למקום חיובי, למקום של עשייה/יצירה ולמקום של רוגע ושלווה.
אנחנו חיים בעולם גדול וגדוש בכל כך הרבה הסחות דעת, עולם מלא באנרגיות – חלקן חיוביות וחלקן שליליות למדי אבל אנחנו בוחרים מה נכנס לנו ללב, לראש ולנשמה.
אנחנו בהחלט יכולים לבחור שלא להתעצבן, שלא להתאכזב ממציאות שאין לנו שליטה עליה, אנחנו יכולים לבחור לקחת את האנרגיה החיובית שמתקיימת לצידה של השלילית, אנחנו יכולים פשוט לבחור לבחון את המציאות מהזוית שעושה לנו טוב.
ביום בו שחררתי את האנרגיה השלילית לדרכה (טוב, לא באמת את כולה – אני אנושית לגמרי) הורדתי הילוך – שימרתי אנרגיה והפניתי אותה למקומות שעושים לי טוב.
פתאום נוצר 'חלל' ואותו למדתי למלא בעשייה, בלמידה וביצירה נטולת מתחים.
הדרך להשתחררות מאנרגיה רעה היא דרך ארוכה אבל נקודת האור היא ששכר לצידה בכל תחנה ותחנה.
זכרו, כעסים ותסכולים על מעשייהם של אחרים היא הוצאת אנרגיה שלילית לחינם – אין בה כל בניה, יצירה או יכולת התערבות במציאות.
היא מביאה לחיינו תסכול 'נטו' ובזבול של אנרגיה וזמן יקר.
ואתם? גם אתם מתמודדים עם אנרגיות שליליות? איך אתם מפנים אותן מחייכם. האם הצלחתם להפרד מהן? ומה הטיפ שלכם לחיים מלאים באנרגיה חיובית ובאופטימיות?
הבוקר, כמה שעות לפני כיפור, הכנתי את עוגיות החמאה של סבתא טובה ז"ל -עוגיות חמאה מהממות ללא מיקסר שמזכירות ימים נפלאים ופשוטים הרבה יותר.
טיפ: אמנם אין צורך במיקסר אך אם תרצו תוכלו להשתמש במיקסר עם וו גיטרה.
לקערה גדולה מנפים חצי קילו קמח (שלוש וחצי כוסות מידה), מוסיפים שקית אבקת אפייה ומייצרים גומה במרכז. מוסיפים 3 ביצים M, כוס סוכר, גרידה מלימון שלם (לא חובה) ומתחילים ללוש.
מוסיפים 220 גרם חמאה רכה (חשוב, בטמפרטורת החדר) חתוכה לקוביות ולשים אל תוך העיסה עד לגיבוש בצק.
מניחים בניילון נצמד ומצננים במקרר מינימום שלוש שעות.
מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים צורות (אני אוהבת עיגולים) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים ביצה טרופה ומפזרים סוכר (אפשר גם קינמון) אופים בתנור כ-7 דקות (תלוי בעובי ובתנור שלכם).
הוציאו, צננו, הגישו עם כוס תה לפני הצום או אחריו.
את העוגיות ניתן לאחסן בקופסא אטומה לכ-3 שבועות וניתן להקפיא אותן.
ובנימה אישית, תודה על כל מה שאתם בחיי – אני לא יודעת איך הייתי צולחת את תשע השנים האחרונות ללא הטור היומי של הבלבוסטע ואין לי מושג איך הייתי עוברת את ימי המתח של החודש האחרון בלי התמיכה והאהבה הכנה שלכם.
בחמישי הקרוב נטוס לאנגליה, הויזות והדרכונים בידנו. בדרך להרפתקה הבאה.
גמר חתימה טובה, צום קל ובשורות משמחות!
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.