היום סגרתי פרק משמעותי בחיי.
אני מניחה שרובכם, אם לא כולכם, נתקלתם בתופעה הזו במהלך החיים – חלקכם בחרתם לפתור את הבעיה ולגדוע אותה ברגע הראשון וחלקכם (כמוני) האמנתם שיש עוד תקווה ועבורה שווה להמתין על למציאת פיתרון.
לאורך השנים אני מתחזקת באופן עקבי בתחתית סל הכביסה שלי בית יתומים לגרביים נטושים – אני מטפחת אותם, מכניסה אותם אחת לשבוע למכונת הכביסה בתפילה חרישית אולי ימצאו בתוכה את בן הזוג האבוד ולאחר שנים החלטתי לסיים את הפרק הזה בחיי.
היום אני סוגרת את הפרק הזה שבסופו סל הכביסה שלי יתרוקן ואוכיח את תפקודי כ'בלבוסטע' טובה.
היום יצאתי למשימה המתישה, פרשתי את כל הגרביים – בדקתי, ביררתי וזרקתי אותם כלאחר כבוד לפח האשפה. התיישבתי על הספה מרוצה ומחוייכת שסל הכביסה שלי התרוקן, התפנקתי בספל קפה והאזנתי למוסיקה נפלאה.. ופתאום, נחנקתי קלות ונזכרתי…
שמתי יד על מצחי ורצתי אל חדר השינה, פתחתי את המגירה האחרונה האחורית (שאני נוטה לא להגיע אליה, אתם בטח מזדהים) ושם… שם מצאתי ערימת יתומים שנשבעתי לעצמי לאחד במרוצת הימים…
רצתי אל פח האשפה וגיליתי שהתרוקן…דווקא היום דני החליט לעשות כמצוותי… והוא כבר הוריד הזבל.
ואני? מתפוצצת מצחוק בסלון עד עכשיו…אני חושבת שהבדיחות הכי טובות הן החיים עצמם …
ואתם? גם אתם מתחזקים מגירות אחוריות וארונות שלא מגיעים אליהם לעולם? גם אתם מצליחים לאבד גרביים בכביסה? ואיך אתם בכלל מתחילים לעשות סדר בבלגן?
אולי לקראת חג הפסח זו הזדמנות לפתוח את המגירות, האחרנות, החלקים הנסתרים ולמצוא שם פילאי-פלאים…

עוגת טורט של סבתא
ואם כבר הכנתי ספל קפה אז למה לא עוגה של פעם? עוגת טורט זו העוגה שתמיד מחזירה אותי הביתה.
במשך שנים סבתא שלי הכינה עוגת טורט טעימה ומהממת בכלום עבודה, וכזו הכנתי. אתם יכולים להגישה עם קצפת, קרם פרש, שמנת חמוצה, ריבה מתוקה ואפילו עם ממרח שוקולד.
המתכון לעוגה טבעתית/ 2 אינגליש קייק חד פעמי או עגולה קוטר 26
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מקציפים 6 חלבונים (החלק הלבן) עם כוס ורבע סוכר לקבלת קציפה אוורירית.
בינתיים, טורפים בקערה גדולה 6 חלמונים (הצהובים), חצי כוס שמן צמחי, כפית תמצית וניל ושקיק אבקת אפייה.
מוסיפים את החלבונים לתערובת בתנועת קיפול עם מרית. ממליצה לכם מאוד להשקיע בשלב הזה – קפלו בסבלנות כי היא משתלמת ולא מפילה לכם את העוגה.
מנפים כוס וחצי קמח ושוב, בתנועת קיפול, מקפלים בסבלנות בכדי לשמור על האווריריות.
משמנים תבנית, מעבירים את הבלילה, מורידים את חום התנור ל- 170 (זו לא טעות- רצינו לחמם מאוד את התנור לרגע הכניסה, ועכשיו אנחנו מנמיכים את החום).אופים עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים סביבו.
שיהיה לכולנו יום עם טיפה הומור ובשורות שמחות 🙂
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.