23.11.2023
איבדתי קצת את המילים – זה קורה מידי פעם בתקופה הזו, תקופה של עליות ומורדות… תקופה של מלחמה איומה וחדשות שמקפיצות את הלב בכל שעה עגולה.
נתראה כאן מחר, בתקווה לבוקר חדש וטוב של שישי.
חיבוק אוהב, עדי קאופמן-אורבך.
בתקופה שבה גרתי בסביבת שוהם היה לי מנהג קבוע בימי שישי – לצאת בשעה מוקדמת מאוד לקניות ולנחות ב'ארומה' כבר ב-08:00, 'לכבוש' לי מקום על הבר הקטנטן, לתפוס את העמוד הראשי של העיתון ולהזמין הפוך גדול ואת העוגה החביבה עלי – עוגת תפוז-קוקוס.
בימים האחרונים אני חולמת על העוגה הזו – ניסיתי שלל מתכונים ווריאציות עד שהגעתי למתכון הנהדר הזה!
שימו לב! המתכון הוא לאינגליש קייק 1 בלבד!

עוגת קוקוס-תפוז ארומה סטייל
מחממים תנור ל-170 מעלות לא בטורבו (טורבו מייבש עוגות בחושות!).
מפרידים 3 ביצים ומקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף עדין. (אל וותרו על השלב הזה – הוא הופך את העוגה לאוורירית וגם מקציף חשמלי ידני עושה את העבודה בלי בלגן במטבח!).
בקערה גדולה טורפים 3 חלמונים (הצהובים), חצי כוס קוקוס, חצי כוס סולת, חצי כוס קמח תופח, חצי כוס מיץ תפוזים סחוט ושליש כוס שמן.
מוסיפים את החלבונים וטורפים אותם אל התערובת – הם מקלילים את התערובת ולכן אין צורך בקיפולים.
משמנים היטב תבנית אינגליש קייק (התערובת מתאימה לאינגליש גדולה או לתבנית קוטר 20) ואופים בתנור (שחומם ל-170 מעלות).
להכנת הסירופ
אל תוותרו על הסירופ – הוא זה שהופך את העוגה לנדירה!
מבשלים בקלחת 1/3 כוס מים, 2/3 כוס סוכר ומיץ מחצי לימון עד שהסוכר נמס.
כשהעוגה מוכנה (קיסם יוצא מלא בפירורים לחים) מוזגים את הסירופ החם עליה בעודה חמה.
ממתינים בסבלנות עד שתצטנן לגמרי (אחרת קשה לפרוס אותה) ומגישים.
זו עוגה מנחמת, בייתית שעושה חם בלב.
שיהיה לכולנו ערב שקט, מלא בבשורות טובות ובתקווה.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.