היי גיבורה! כבר משעות הערב ביקשתי מעצמי כמנטרה הנלמדת בשיעור מדיטציה.
היי גיבורה עדי, את יכולה לעבור את זה בלי הצגות – אני מאמינה בך!
לא ייאמן אבל בדיקות דם ומחטים מאוד מלחיצים אותי, עברתי את גיל ה-40 ואני עדיין מפחדת מבדיקות דם … בדיוק כמו ילדה בת 5…
כשהייתי ילדה הייתה עלי בדיחה שכל צוות המעבדה יוצא לחופשה ללא תשלום כשהוא רואה אותי בכניסה… אמא שלי סירבה בעקשנות לקחת אותי, סבתא שלי (שהייתה בטוחה שהיא גיבורה גדולה) התייאשה אחרי חצי שעה במעבדה ורק אבא שלי נותר לו בודד עם המשימה הקשה.
בסוף ההצגה התיישבנו בקונדיטוריה קטנה ברחוב סמילנסקי בנתניה וזללנו עוגה.
בשנים האחרונות אני 'בוגרת' יותר אבל עדיין עושה הצגות קטנות… כי בפנים, ממש פנימה, אני ילדה שמפחדת מבדיקות דם וזה כנראה לא ישתנה לעולם.
ואתם? ממה אתם מפחדים? אילו פחדים מביכים יש לכם?
אני בצום כבר 12 שעות אבל חולמת על העוגה הזו – זו עוגת שוקולד צ'יפס עדינה שכל בלבוסטע טובה צריכה להכניס לספר המתכונים שלה.
עוגה שמכינים ומגישים בתוך פחות משעה לאורחים בלתי צפויים או סתם לספל הקפה של אחה"צ.
אני מתה על עוגות בחושות ובמיוחד על עוגות שמכינים בקערה אחת (וללא מיקסר) בכמה דקות.

עוגת שוקולד צ'יפס – עוגה בחושה קלה ללא מיקסר
המתכון ל-2 אינגליש קייק (קטנות) או לעוגה עגולה קוטר 24
חממו תנור ל-180 מעלות לא בטורבו (טורבו מייבש עוגות בחושות!)
בקערה טרפו ידנית 4 ביצים, כוס סוכר, 2 שקיקים סוכר וניל, כפית תמצית וניל, 100 גרם חמאה מומסת, גביע שמנת חמוצה, גביע יוגורט לבן (3% שומן לפחות!) לבלילה אחידה.
מוסיפים שתיים וחצי כוסות קמח תופח וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה. אם הבלילה נוזלית מידי הוסיפו עוד קמח. הבלילה הזו מאוד קרמית ולא נוזלית וככה היא צריכה להיות. הוסיפו 100 גרם שוקולד צ'יפס וערבבו לפיזור אחיד.
שמנו 2 תבניות אינגליש, העבירו את הבלילה ואפו כ-35 דקות (תלוי בתנור שלכם) עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. צננו והגישו!
טיפים שווים להכנה מושלמת של עוגת שוקולד צ'יפס
שוקולד צ'יפס לא ישקע לעולם אם הבלילה כבדה דיה, ולכן שימו לב שהיא לא נוזלית מידי.
לפרווה – אפשר בהחלט להמיר את היוגורט בכוס מיץ תפוזים משולב בגביע יוגורט סויה ואת החמאה במחמאה/נוטרינה.
אם אתם מחובבי העוגות המתוקות הוסיפו עוד חצי כוס סוכר – כי זו עוגה מעודנת ולא מתוקה מאוד.
ניתן להמיר את הסוכר במתכון בתחליף סוכר והיא יוצאת נהדרת.
תהנו מהעוגה הזו, באחריות 🙂
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.