בשנה האחרונה התמכרתי לעלי מנגולד – הם זולים מאוד, טעימים ואפשר להכין איתם כל כך הרבה מתכונים!
עלי מנגולד ממולאים – זו ארוחה מנחמת, חורפית וממש קלה להכנה!
מבשלים כוס אורז בסמטי חצי בישול בשפע מים רותחים.
מכינים את הרוטב – במחבת רחבה ועמוקה עם שתי כפות שמן מאדים בצל גדול קצוץ וארבע שיני שום כתושות, מוסיפים 800 מ"ל עגבניות מרוסקות, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית כמון ומעט סוכר.
מוסיפים מעט מים (כחצי כוס), מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה.
בקערה מערבבים את האורז החצי מבושל, חצי קילו בשר בקר טחון, כוס פטרוזיליה קצוצה, 3 שיני שום כתושות, ביצה וקופסא קטנה (100 גרם) רסק עגבניות. מתבלים בכפית מלח, מעט פלפל שחור טחון וחצי כפית כמון.
פורשים עלי מנגולד על משטח ומנקים אותם מה'אידרות' הלבנות הגסות באמצעות סכין חדה. ממלאים בכף גדושה מהמילוי ומגלגלים כמו בלינצ'עס: מקפלים למעטפה.
מניחים את מעטפות המנגולד ברוטב ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כשעה (מידי פעם הפכו את המעטפות בכדי שלא יתייבשו).
זו מנה טעימה, מפתיעה, קלה להכנה ובייתית.

שיהיה לכולנו יום טעים וחמים במיוחד!
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.