אני אוהבת מתוק ולעולם לא אצליח להתנזר ממתוקים או מנישנושים – הפסקתי כבר לנסות כי גיליתי שהאיזון בסופו של דבר מנצח את הכל.
הכנתי כדורי בננה מופלאים על בסיס שיבולת שועל שלמה ואגוזים – לא תאמינו כמה הפינוק הזה משמח קל וטעים.
נישנושי בננה-שיבולת שועל-אגוזים
2 כוסות שיבולת שועל שלמה (לא מהירת הכנה)
1 בננה גדולה מעוכה
1/2 כוס שקדים שלמים טבעיים
1/2 כוס פקאנים או קשיו טבעיים
1/3 סילאן תמרים או סירופ מייפל
1/4 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
את כל המצרכים מעבירים למעבד מזון ומעבדים כ-30 שניות. חשוב לנקות את הדפנות במהלך העיבוד בכדי שהתערובת תהיה אחידה.

מוציאים עם כף או כף גלידה ומגלגלים לכדורים. מניחים אותם על מגש עם נייר אפייה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לחצי שעה למקרר. מוציאים ואוכלים.

ניתן לאחסן אחרי הקירור הראשוני בקופסא אטומה ולשמור במקרר כמה ימים.
האמינו לי – זה פינוק אמיתי, בריא וקל.
שיהיה לכולנו ערב טוב, ט"ו בשבט שמח ובשורות טובות.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.