אני משוגעת על פנקייקים והקוראים הקבועים שלי יודעים שבכל הזדמנות אני מעלה מתכון חדש עם טוויסט אחר.
הפעם הכנתי פנקייקים נפלאים שיכולים לשמח בימים של דיאטה, המתכון נהדר גם למי שרוצה להנות מפנקייק מתוק אבל ללא סוכר לבן וללא קמח לבן.
את הקמח במתכון החלפתי בקמח שיבולת שועל ובזרעי צ'יה – גיליתי שהם פשוט נפלאים ומעניקים תוצאה מושלמת.
לפנקייקים האלה יש טעם ומרקם זהה לפנקייקים האמריקאים, אין כאן גם כל התפשרות על טעם, וזה נפלא!
אז למה אני מאריכה במילים? בואו נעבור למתכון הנהדר הזה 🙂
פנקייקים ללא רגשות אשם
(המתכון שאני מעניקה כאן הוא לכ-10 פנקייקים בגודל סטנדרטי)
בקערה טורפים 2 כפות חמאה רכה (אפשר מומסת), 200 גרם יוגורט לבן, חצי כוס טחינה גולמית, 4 ביצים, שליש כוס תחליף סוכר (סוויטאנגו/סטיביה/כמו סוכר), 1 כף תמצית וניל ו- 1 כפית שטוחה קינמון.
מוסיפים לבלילה 2 כפיות זרעי צ'יה, 1 כפית אבקת אפייה ו- 1/2 1 כוסות קמח שיבולת שועל. טורפים היטב ומניחים בצד לכמה דקות.
מחממים מחבת נון-סטיק עם מעט חמאה על אש בינונית.
כשהחמאה נמסה מוסיפים מצקת מהבלילה ומכסים את המחבת, פותחים את המכסה אחרי כמה דקות וכשרואים בועות קטנות על גבי הפנקייק זה הסימן שניתן להפוך אותו.
הופכים ומחכים עוד כדקה וחצי ומוציאים לצלחת.
שימו לב: אם האש שלכם חזקה מידי עדיף שתכינו את הפנקייק עם טיפה יותר סבלנות על אש נמוכה בכדי שהוא לא ישרף – אין דבר מבאס מפנקייק שרוף… מניסיון.
כשהפנקייקים מוכנים מגישים – במקרה שלי בחרתי בשמנת חמוצה, אבקת קקאו, פיסטוקים ושבבי קוקוס.
אתם יכולים לשחק בטעמים: אם אתם בדיאטה זו הזדמנות 'לבזבז' את מנת הפרי שלכם ולהגיש אותם יוגורט, לזלף טיפונת סירופ מייפל טבעי (למי שמותר), ניתן לבשל פירות יער קפואים בקלחת עם מעט מים ולשפוך מעל הפנקייקים, תוכלו להגיש עם אגוזים, פירות יבשים או עם מעט קונפיטורה טובה.
תהנו מהפנקייקים האלה ואם אתם מכינים אותם – ספרו לי 🙂 זה עושה אותי כל כך שמחה.
שבת נפלאה וטעימה לכולנו,
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.