אני משוגעת על פסטה שמנת-פטריות אבל בשנים האחרונות מאוד מתקשה לאכול את המנה הזו.
היא כבדה לי מידי, נתקעת לי בגרון ושומנית כל כך עד שאני אפילו לא מצליחה ללכת לישון.
חיפשתי דרך להנות מהטעם הנהדר של רוטב שמנת-פטריות מבלי 'לשלם' את המחיר הקלורי והשומני. גיליתי שזה אפשרי (ואפילו ניתן לטבען את הרוטב, כי גם לטבעונים מגיעה פסטה שמנת-פטריות שהפכה לקלאסיקה).
אז למה אני מפטפטת כל כך הרבה – בואו נעבור למתכון הנהדר והמהיר הזה 🙂
להכנת פסטה שמנת-פטריות קלילה
במחבת רחבה ועמוקה על אש קטנה (ובשיא עוצמתה) מחממים כף חמאה (לטבעונים: מזולה/נוטרינה) עם 2 כפות שמן זית.
מקפיצים בצל בינוני קצוץ לקוביות ו-2 בצלים ירוקים פרוסים (כולל החלק הירוק) עד לשקיפות.
מורידים את האש – לאש קטנה בעוצמה בינונית.
מוסיפים 2 סלסילאות פטריות פרוסות מכל סוג שתבחרו (בחרתי בפורטובלו – אבל כל סוג יתאים) ו- 2 שיני שום קצוצות.
תבלו בחצי כפית מלח ובפלפל שחור גרוס עפ"י הטעם שלכם.
בשלב הזה ניתן להוסיף מעט אגוז מוסקט טחון – שימו לב, יש לו טעם דומיננטי ולכן שמינית כפית מספיקה בהחלט.
מערבבים מידי פעם עד לקבלת פטריות מבושלות עם רוטב חום (הרוטב לא אמור להיות כהה מידי).
מוסיפים 250 מ"ל שמנת לבישול 15% (ניסיתי גם עם 9% ויצא אחלה!) ומערבבים מידי פעם – מבשלים כעשר דקות.
אם מתחשק לכם לטבען את הרוטב הזה – השתמשו בשמנת צמחית סויה של 'אלפרו', היא נפלאה ומאוד קרמית – מניסיון היא נהדרת במתכון.
מבשלים כל פסטה או ספגטי מועדף עליכם עפ"י הוראות היצרן. (לכמות הרוטב במתכון כ- 400-500 גרם פסטה).
שומרים מעט ממי הבישול למקרה והרוטב יהיה סמיך מידי ותרצו להקליל אותו.
מסננים את הפסטה, מערבבים היטב עם הרוטב.
מוסיפים בזיליקום טרי (או מיקרו בזיליקום, כמוני) או כל עשב תיבול מועדף עליכם – למשל אורגנו טרי או תימין ומגישים.
זו מנה מהממת שאני מכינה בקלי קלות ובלי מאמץ – לפעמים אני מוסיפה את הרוטב לניוקי, לפעמים עם רביולי או משתמשת בו כבסיס ללזניה לבנה.
שמרו את המתכון הזה – הוא קל, לא מתחכם והוא פשוט נהדר.
שלכם, באהבה גדולה מאוד – עדי קאופמן-אורבך