תוספת 13.11.2023
תבשיל הקציצות הזה הוא עדיין אחד התבשילים האהובים והמוצלחים שהכנתי בחיי – ימים סטודנטיאליים של חיפוש דרך …וגם ימים שבהם עיצבתי לעצמי את המטבח שאני רוצה לבשל.
אני בטוחה שתתאהבו בו, לפחות כמוני 🙂
שיהיה לכולנו ערב שקט, מלא בתקווה ובבשורות טובות.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.
כשגרתי במעונות איינשטיין של אוניברסיטת תל אביב התגוררתי בדירת של בניין F – הוא היה הבניין הצפוף ביותר במעונות האוניברסיטה (וגם הזול שבהם).
בכל דירה חיינו 8 בנות(!!!) שזה מספר לא אנושי כמעט לדירת כ-60 מטרים- דירת 4 חדרים שבכל חדר הוצבו שתי סטודנטיות.
כשחלמתי על טיפת פרטיות עברתי למטבח, ושם החלו להירקם הרבה מאוד מתכונים (והרבה מאוד 'פאשלות' של מתחילים).
סירבתי בתוקף לקחת אוכל בייתי של אמא – לא סבלתי את הנסיעה באוטובוס עם האוכל ובטח שלא את הסחיבה מדרך נמיר ועד לשערי המעונות אבל… הסיבה האמיתית הייתה שפשוט שנהניתי ממגרש המשחקים החדש של המטבח.
כשרציתי אוכל מבושל התחילו גם הניסויים שלי במטבח (ובבני אדם – היו לי המון שפני ניסוי, וחלקם אף זוכרים את הימים בהם הגשתי ארוחות בלתי אכילות בעליל הכוללות אורז לא מבושל ועוף חצי חי).
קציצות תמיד הרגישו לי כמו אוכל של בית – שנים שקציצות ברוטב עגבניות מככבות אצלי אבל הפעם הכנתי את סיר הקציצות הכי שווה שלי!
קציצות בקר באפונה ותפוחי אדמה – מנה פשוטה, טעימה בטירוף שכל המשפחה תתאהב בה – באחריות!
זו גרסה של המנה שהכנתי יחד עם ג'קי אזולאי בתכנית 'פשוט ג'קי' – והרי המתכון המלא והמפורט לפניכם.

תבשיל קציצות באפונה ותפוחי אדמה
להכנת הקציצות:
בקערה ערבבתי היטב קילוגרם בשר טחון (בקר/עגל), בצל קצוץ דק דק, 3 שיני שום כתושות, חופן פטרוזיליה קצוצה, כפית כמון, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, ביצה L וחצי כוס פירורי לחם.
לשתי היטב ובידיים לחות כדררתי קציצות. תכינו בכל גודל המועדף עליכם. טגנו קלות (בכדי 'לסגור' את הבשר) משני הצדדים במעט שמן והניחו בצד.
להכנת הרוטב:
בסוטאז' (סיר רחבה ועמוק) מאדים בצל בחצי כוס שמן, מוסיפים כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית כמון, כף אבקת מרק (כל אבקה שאתם אוהבים) וכפית פפריקה מתוקה. מוסיפים 5 שיני שום, קוביות לא גדולות מתפוח אדמה גדול ושקית אפונה קפואה (לא צריך להפשיר).
מבשלים עד שהאפונה מופשרת. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות ומביאים לרתיחה עדינה.
מורידים לאש קטנה ומעבירים את הקציצות לסוטאז'. מבשלים במכסה סגור כ-45 דקות.
מגישים ומתאהבים!
דני טרף בהתלהבות ומסר שאלה הקציצות הכי טובות שהכנתי – מקווה שתאהבו גם אתם!
אם אתם מכינים – אל תשכחו לתייג אותי בפייס או באינסטראם- זה משמח אותי נורא.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.