כשאני חולמת על אוכל בייתי, עשיר ומנחם אני מייד מבינה שכל מה שאני רוצה הוא מיט בולס (כדורי בשר) ברוטב עגבניות.
זו רק נראית עבודה קשה – אבל אחרי שתכינו את התבשיל הנהדר הזה לא תפסיקו להכינו בכל הזדמנות. ניתן להגישו עם אורז (כמוני), כרוטב לפסטה או פתיתים.
כדורי הבשר אינם מטוגנים, הם מתבשלים ברוטב עצמו.
לתערובת הבשר – קילו בשר טחון הודו/עגל/בשר בקר (עוף פחות מתאים כי הוא מתייבש מאוד אבל ניתן לשלב עוף עם הודו), קופסא קטנה של רסק עגבניות, 2 ביצים, 5 שיני שום כתושות, כפית כמון (למעוניינים בטעם איטלקי המירו בכף אורגנו מיובש), כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ושליש כוס פירורי לחם.
לשים את התערובת היטב בידיים נקיות, אם התערובת נראית רטובה מידי הוסיפו עוד פירורי לחם.
בינתיים הכנתי את הרוטב – אני קוצצת בצל בינוני לקובית קטנות ומאדה אותו (לא מטגנת) על אש קטנה בסיר רחב ועמוק עם 3 כפות שמן זית. הוספתי מחית עגביות (כ-700 גרם), שום לפי הטעם (אני אוהבת 6-7 שינים קצוצות גס), כפית גדושה כמון, כפית סוכר, כפית מלח, פלפל שחור טחון עפ"י הטעם ושתי כוסות מים. הבאתי לרתיחה קלה. אחרי הבעבוע הקל הורדתי לאש בינונית במינימום עוצמתה.
בידיים רטובות כדררתי כדורי בשר בגודל כדורי פינג-פונג והנחתי בצלחת.
העברתי את הכדורים לסיר בעדינות. הם יתבשלו בו היטב. סגרתי את המכסה ומידי כעשר דקות תחתי בכדי לערבב בעדינות ולראות שלא חסרים נוזלים. (הבישול מינימום 35 דקות וכל המוסיף הרי זה משובח!).
טיפ: אני אוהבת להוסיף כ-400 גרם אפונה מוקפאת (אין צורך להפשיר) לרוטב לפני הכנסת כדורי הבשר – גם ללא אפונה זו ארוחה נהדרת.

תכינו קציצות של בית חם – זה בדיוק הזמן!
אוהבת אתכם, עדי קאופמן-אורבך.