8.11.2023 – תוספת
לפחות פעמיים בשבוע אני מכינה שווארמה טופו – זו אחת המנות האהובות על דני. היא קלה להכנה, טעימה ועסיסית… ואני אוהבת להגיש אותה עם סלט טרי רענן והמון טחינה.
אני לא אוהבת שעונים מעוררים, אני זקוקה להם אבל אני לא אוהבת אותם.
לרוב, אין לי בעיה לקום לפי פקודה, ואני ממש לא כועסת על השעון שמזכיר לי מה השעה אבל יש שם משהו אחר שגורם לי לשנוא אותו, אבל ממש לשנוא.
כשאני הולכת לישון עם שעון מעורר אני מוותרת על חלק שאני מאוד אוהבת בשינה – יקיצה ספונטנית. קראתי לפני כמה ימים שיקיצה ספונטנית היא הבריאה ביותר לגוף שלנו, היא לא מכניסה את הגוף לסטרסט והוא מתעורר כרצונו וברצונו.
לצערי, העולם היום כל כך לחוץ שיקיצה טבעית או ספונטנית היא נדירה בהחלט, כשאני יודעת שהשעון קיים אני מתוחה, אני מתעוררת לפניו, משחקת איתו תופסת (תופסת אותו ראשון ומפסידה שעות שינה) וכשהוא מופיע פתאום אני משחקת איתו במחבואים (לוחצת על 'נודניק' ומחביאה אותו מתחת לכרית).
הזמן הזה בין צלצולי השעון המעורר הם הזמנים הכי מתוקים שלי, אני ישנה בזמן הזה כמו שאני לא ישנה כל הלילה.. אני לא מוכנה לחתום למה, אבל נדמה לי שאולי מנגנון גיל ההתבגרות חוזר לעבודה ו'עשיית דווקא' עושה לי את זה.
שעון מעורר הופך את השינה שלי לשינה מתוחה, לחוצה יותר ומוטרדת יותר (פחד לפספס את הצלצול) אבל .. לצערי הרב עוד לא מצאתי לו תחליף.
קראתי שיש אנשים שמצליחים לסגל לעצמם יקיצה טבעית בשעה הייעודה, זה נשמע פנטסטי עד כדי כך שאני אפילו לא מאמינה שהמנגנון הזה קיים.
ומה מצב מערכת היחסים שלכם עם השעון המעורר?
אם יש כאן אנשים עם מנגנון יקיצה טבעית אשמח לשמוע איך עשיתם את זה והאם גם אתם מפחדים שהמנגנון הטבעי שלכם עלול לזייף.
הבטחתי לכם מתכון לשווארמה טבעונית מטורפת מטופו (רגע, אל תברחו – לא תאמינו שזה טופו!)
דני אמר שלא ייאמן שזה לא בשר – הן בשל המרקם והן בשל הטעם, וזו כבר סיבה טובה להתנסות.

שווארמה טופו – המתכון המנצח
המתכון ל-2 סועדים
פורסים דק עם סכין 300 גרם טופו לפרוסות ומכל פרוסה חתכו רצועות.מניחים בקערה.
מוסיפים לקערה 3 כפות שמן זית, כפית פפריקה, חצי כפית כמון, מעט זרעי כוסברה (לא חובה), כפית כורכום, כפית תבלין לעוף/שאוורמה/קציצות, חצי כפית מלח ופלפל שחור עפ"י הטעם.
מערבבים היטב (בידיים, הכי טוב), מניילנים ומניחים בצד.
בינתיים מחממים מחבת על אש קטנה בשיא עוצמתה עם מעט שמן זית. פורסים בצל סגול גדול לרצועות ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את רצועות הטופו ומקפיצים כ-7 דקות.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה/זעתר טרי ומגישים עם סלט ירקות והרבה טחינה
המתכון הזה מטורף, קל להכנה לארוחה מהירה ולא דורש כל מיומנות – לא תאמינו כמה זה נהדר!
שיהיה לכולנו יום נהדר, עירני ומלא בשמחת חיים 🙂
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.