לפני כמה שבועות פנתה אלי בוואטסאפ רוני, אחת השכנות הפעילות בוועד הבית ואמרה 'אולי נפגש פעם לקפה?'
חשבתי שבשנת 2024 כבר אין כאלה יחסים, הייתי בטוחה שכל אחד צפון בביתו ובחיו … ולמי יש זמן בכלל לנהל יחסי שכנות? הפתיע אותי וכל כך שימח אותי שהיא בחרה להזמין אותי ועוד שכנה לארוחת ערב קלילה.
זה מרגיש כמו בדייט ראשון כי היינו סקרניות להכיר ומצד שני, כל כך טבעי וזורם כאילו אנחנו יושבות יחד כבר שנים. יש משהו כל כך כייפי (ולא נעים לומר אבל … גם נוח) בחברויות שמתקיימות 20 צעדים מהדירה… אפשר להגיע בטרנינג ובשיער רטוב אחרי מקלחת… מבלי להזיז את האוטו.
כך יצא שבכל מעבר דירה אנחנו פוגשים שכנה או שנים שאיתם אנחנו מתחברים, כמו פעם כשהדלתות היו פתוחות ושכנים היו נכנסים לרגע לקפה או מבקשים כוס סוכר.
כ'עולים חדשים' בירושלים זה מעניק לנו תחושת חמימות משפחתית ולא מחייבת… אפילו מרגשת.
ולכם? גם לכם יש שכנים שהפכו לחברים? האם אתם מזמינים שכנים הביתה ככה סתם פתאום? והאם עוד מישהו דופק לכם על הדלת לבקשת כוס סוכר או שמן?

פריטטה רוני סטייל
אתמול היה לנו ערב נפלא עם יין, סלט טרי טרי ופריטטה משגעת שרוני הכינה לנו – זכיתי גם בחברה, בערב מענג וגם בשידרוג למתכון שלי 🙂
שימו לב – במתכון המחבת הינה מחבת בקוטר 24 עמוקה שעוברת לתנור, אם אין לכם מחבת כזו אתם יכולים להכין את כל המתכון בתבנית (לא מתפרקת) בתנור.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
פורסים לעובי חצי ס"מ 5 תפוחי אדמה בינוניים ובצל סגול גדול.
אני פרסתי באמצעות המג'ימיקס לפרוסות אחידות אבל תוכלו לפרוס באמצעות מנדולינה או ידנית ויצא נהדר, רק שימו לב לפרוס אחיד.
במחבת עמוקה קוטר 24 חיממתי שתי כפות שמן זית, הוספתי את תפוחי האדמה והבצלים (ההמלצה היא להניח את הפרוסות בצורת מניפה -גם יפה יותר וגם חוסך מקום). צולים על אש קטנה במשך כחמש דקות ומוסיפים את הבלילה:
הבלילה הבסיסית – טורפים ידנית לבלילה אחידה 4 ביצים, 250 מ"ל שמנת מתוקה (ניתן להמיר בשמנת לבישול 9% או לשמנת 'אלפרו' לפרווה), כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף אורגנו מיובש וכף קורנפלור.
מעבירים לאפייה בתנור עד שהחלק העליון מזהיב.
אופציות לשידרוג הבלילה הבסיסית
20 עלי בזיליקום קצוצים גס
כוס גבינה צהובה/גבינת תום/צ'דאר (צ'דאגר חרפרפה – מי שאוהב את הטעם יתענג).
חצי כוס פרמזן מגורר
כוס פטריות פרוסות דק
כף תימין טרי
כוס גבינת פטה.
זו פריטטת גראטן קלה, טעימה, משדרגת כל ארוחת בוקר/בראנץ' בלי כל מאמץ ומשמחת כל כך – כמעט כמו פריז בכבודה ובעצמה!
שיהיה לכולנו יום טוב, מלא בבשורות טובות ובחברות.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.