בצק פריך לא קונים קפוא במחיר מופקע!
בצק פריך מכינים בקלות בבית בלי שום בעיה, בעלות נמוכה להפליא ובהצלחה אדירה!
היום אני מפרסמת כאן בצק פריך למאפים מלוחים – לקישים הוא מדהים! ומה שטוב בבצק הזה הוא שאינו מצריך אפיה עיוורת, כי אין בו כלל ביצים.
טיפ: אם אתם רוצים להשתמש בו כבסיס לקיש – מרדדים אותו אחרי הקירור, ומעבירים לתבנית משומנת היטב, את התבנית המרודדת בבצק מעבירים למקפיא לפחות לכמה דקות.
זה הסוד שהקונדיטורים לא רוצים שתדעו – ככה הבצק לא מתכווץ באפייה ואפילו באפייה בייתית המראה שלו לא פחות ממושלם מושלם.
כל כך מרגיז אותי לשמוע שאנשים קונים מוצרים שבכמה שקלים מכינים בבית – הבצק הזה ילווה אתכם שנים במתכונים, באירוח ובהכנת ארוחות ליום-יום.
בצק פריך מלוח – מתכון בסיסי
המצרכים: 130 גרם חמאה/מחמאה קרה מאוד בקוביות, 1+1/4 כוסות (אוניברסליות, כל המתכונים שלי עם כוסות אוניברסליות) קמח רגיל, כפית סוכר, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טחון (אפשר פלפל לבן, ואפשר לוותר), כף חומץ רגיל, חצי כוס מים קרים
מה עושים?
לקערת מיקסר עם וו גיטרה או למעבד מזון עם להב סכין מעבירים את את כל החומרים היבשים מערבבים מעט, מוסיפים את החמאה ומערבלים עד שנוצרים גושים קטנים של חמאה בתוך הקמח.הקמח נראה כמו חול לח (זה לוקח כמה דקות).
את הנוזלים מערבבים בקערה אחת (כף חומץ+ חצי כוס מים קרים).
עכשיו, שימו לב – מתחילים להוסיף את הנוזלים לאט לאט, עד שנוצר גוש בצק יפה, לרוב לא תשתמשו בכל בכמות, שימו לב לא לשפוך הכל מיד אלא בהדרגה!
העבירו את הבצק למשטח מקומח קלות. עצבו ל”פיתה” והכניסו למקרר עטוף בניילון נצמד לחצי שעה מינימום. אפשר להשאיר אותו במקרר עד 48 שעות במצב כזה.
אתם מוזמנים גם הכניסו מיד למקפיא כשהוא עטוף היטב (הוא ימתין לכם ככה גם שלושה חודשים).
אתם הולכים להכין את הבצק הזה המון – מבטיחה לכם
שלכם, עדי קאופמן-אורבך