מאז שבת בבוקר, כשעוד לא הבנתי בדיוק מה מתחולל סביב, החלטתי לדבוק בבריחה מהמציאות עד כמה שאפשר.
יש אנשים שיגידו שבריחה מהמציאות היא ילדותית, שאינה אחראית, שהיא חסרת רגישות או חסרת רחמים … אבל אני חייבת לספר לכם שהיא הצלת נפשות של ממש.
כבר כמה פעמים במהלך השנים כתבתי על הבריחה הרגעית הזו מהמציאות – בריחה לספר סוחף, בריחה למוסיקה, בריחה לניקוי הראש בריצה או בספורט אחר, בריחה לכתיבה על נושאים שאינם קשורים במושא החרדה..
בריחה מהמציאות, תוך הבנת המציאות, היא מבורכת – היא זו שמצליחה להחזיק אותנו בזמם הטירוף הזה נורמליים. בריחה מהמציאות היא זו שמצליחה למלא לי את המצברים המתרוקנים בקצב מהיר… בריחה מהמציאות או היכולת לברוח היא מתנה, זו ברכה.
מדיטציות או מיינדפלונס אפשר להשיג ללא ידע מוקדם וללא תשלום בספוטיפיי וגם ביוטיוב.. רק תחפשו ותמצאו שלל הנחיות שמורידות קצת לחץ מהראש, מהשרירים וגם מהמוח שלא מפסיק לחשוב ולזכור את התמונות והשמות…
אני לא רוצה לדבר על מראות המלחמה הזו – אני לא רוצה לדבר על הנרצחים, על החטופים, על החיילים…על בני הערובה (איזו מילה, לא האמנתי שאי פעם אכתוב אותה בבלוג) כי עליהם כולם מדברים ואותם כולנו זוכרים.
אני כותבת לכם בכאב כי אני יודעת שרובכם יושבים 24/7 מול המסכים ולא מרפים – הכוח שלנו הוא בחוסן. שמרו על החוסן שלכם – ברחו מהמציאות, נסו לשכוח אותה לכמה רגעים ואולי אפילו לכמה שעות.
התביישתי לומר את זה אבל אני לא מסוגלת יותר, אני מאזינה לחדשות 4 פעמים ביום אבל בין לבין חייבת להתמלא בכדי שיהיה לי כוח להמשיך, שיהיה לי כוח לתמוך באלה שאני אוהבת … וזה עובד.
פעם אמרו על אנשים שבורחים מהמציאות שהם 'מוזרים' – בחיים כמו שלנו זו מצווה גדולה שאתם יכולים לעשות למענכם.
גם אם תברחו לשעה קלה לא תפקירו את המציאות, היא תישאר ותחכה לכם… ואיש לא יכעס, דווקא ישמחו עבורכם שלקחתם אוויר בכדי להמשיך ולנשום את המציאות הזו.
ואיך אתם מתמלאים בימים כאלה? איך אתם מתמודדים עם המתח והחרדה? איך אתם מרגישים הבוקר?
הבוקר אני מפרסמת עוגה של בית – כזו שמחזירה את כולנו לימים יפים מאלה – עוגת תפוחים של סבתות.
עוגה ללא מיקסרים, ללא חוכמות – עוגה עשירה וטעימה, כמו שרק פעם ידעו להכין.

מתכון לעוגת תפוחים של סבתות
הכנתי את העוגה בסיר פלא, ניתן להכינה בתבנית עגולה 24/בתבנית מרובעת סטנדרטית/2 אינגלישקייק.
קלפו 2 תפוחי סמית (ירוקים) גדולים ופרסו דק ככל האפשר (אפשר עם מנדולינה), אל תגררו, בעוגה הזו הפלחים הדקים עושים את העוגה.
הוסיפו לתפוחים מיץ מחצי לימון קטן, כוס סוכר, כף שטוחה קינמון טרי וערבבו היטב.
הוסיפו 3 ביצים, מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל), חצי כוס שמן צמחי וערבבו היטב עם כף עץ. הוסיפו שתי כוסות קמח תופח, ערבבו היטב. הבלילה אמורה להיות "כבדה". כך היא תהיה עשירה והיא לא תגרום לתפוחים לשקוע.
העבירו לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות לכ-45 דקות עד שעה (תלוי בתנור שלכם, לא בטורבו!).
הוציאו את העוגה, צננו מעט ותתענגו על עוגה של סבתות.
שיהיה לכולנו יום שקט, עם בשורות טובות.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.