יש תמורה בעד האגרה!
סוף סוף אני מרגישה שיש הצדקה אמיתית למיסי הארנונה הגבוהים של עיריית ירושלים.
מאז אתמול בשעות אחה"צ הקסם הלבן התחיל ואני… כמו ילדה בת ארבע, יורדת בכל שעה לחצר בכדי לראות את הפלא הזה.
ממש כמו ילדה שמחכה לסנטה קלאוס שיופיע על המרכבה עם שלל הפתעות ומזחלות מעופפות.
מדהים שבגיל 38 (אוטוטו 39 אבל עוד לא מדברים על זה!) אני רואה שלג יורד לראשונה אבל למה להתבכיין אם אפשר להנות מכל הטוב הזה?
אני יושבת ומביטה כמהופנטת מחלון הבית המחומם, צופה בנהגי המכוניות שלא מפחדים לנסוע על הקרח, על אנשים עטופים בשכבות היוצאים לעמל יומם ועל הילדים שמשחקים בשלג רגע לפני שימס.
אני חושבת שזו הפעם הראשונה מאז פרוץ מגיפת הקורונה שכל ערוצי החדשות וכל הרשת מסביב זנחו לכמה שעות את הנושא לטובת השלג שמכסה חלקים נרחבים בארץ שלנו. פתאום חשתי במשב רוח נורמלי – משהו שלא קרה כאן כל כך הרבה זמן. לרגע שכחתי מהמגיפה, מהמסיכות, מהמגבלות – ולרגע פשוט התמסרתי לכל היופי הזה ולפיסות החיים שהיו כאן פעם.
מדהים איך כמה שעות של שלג יכולות לטשטש ואפילו טיפהל'ה למחוק את המציאות הכל כך מתסכלת בה אנחנו חיים…

דייסת קוואקר לבוקר חורפי
הבוקר הוא בוקר של דייסה – כי יום שלג דורש דייסה.
זו דייסת קוואקר מהירה ומעודנת וחשוב לי לציין שהמתכון הזה לא מתוק במיוחד. אם אתם מחובבי המתיקות אתם מוזמנים להוסיף כף סירופ מייפל או סוכר חום.
בקלחת חיממתי כוס חלב, כוס מים, כפית סוכר חום בהיר או תחליף סוכר ומקל קינמון עד לרתיחה עדינה.
כשתערובת החלב-מים מגיעה לרתיחה עדינה מעבירים מיד לאש הקטנה על המינימום ומוסיפים כוס קאווקר מהיר הכנה – זה תלוי בסמיכות שאתם מעדיפים.
שימו לב קוואקר מהיר הכנה ולא קוואקר רגיל, זה כתוב על האריזה.
מבשלים תוך ערבוב תכוף עד שהמרקם מסמיך (כארבע-חמש דקות). מעבירים לקערה, מקשטים בפירות (הפעם תפוזים), אגוזים, קוקוס טחון, חמוציות ומתענגים!
שיהיה לכולנו יום מקסים, חמים ומלא בבשורות משמחות!
אוהבת אתכם, עדי קאופמן.