מהיום הראשון שלנו יחד הבנתי שעם דני יהיו לי חיים מעניינים, משמחים, מרגשים, מיוחדים, מפתיעים וגם קצת בודדים… כי בכל זאת, אדם מעניין כל כך לא מחתים כרטיס נוכחות בבית בשעות אחה"צ.
קיבלתי את החלק הזה באהבה גדולה שנובעת מהערכה ומהערצה (אני עוד מהטיפוסיות הנוסטלגיות המעריצות, סלחו לי) – אני אוהבת את הספרים, ההרצאות, הבלוגים, הראיונות, הפודקסטים ואפילו את הסטודנטים שלו מהאוניברסיטה אני אוהבת מאוד.
יש בו משהו 'חי' שעושה כל כך הרבה דברים גדולים בזמן שאני מנסה ללגום מספל הקפה ולתכנן לעצמי את לוח הזמנים … אבל לא על זה רציתי לדבר היום אלא על מציאת הזמן הקדוש הזה, הקסום הזה – שהוא הזמן שלנו.
היום זו כבר דרך חיינו אבל לקח לנו זמן להפנים שיש נקודות קצה בחיים שאסור להזיז – אמנם, לפעמים צריך לרכך או לעגל (כי החיים דינאמיים) אבל יש יסוד שכל כולו שלנו. ימי השישי שלנו יחד.
בימי שישי בבוקר אנחנו יחד, יוצאים תמיד לקפה, תמיד לארוחת בוקר, תמיד לסיבוב בעיר.

בימי שישי אנחנו תמיד הולכים לפינה של הפרחים החביבה עלי בשוק (יש אחת ויחידה כזו) ושם אני בוחרת לי את הפרחים והוא, בג'נטלמניות רומנית, מפטפט עם המוכר ומשלם… זו חלוקת התפקידים ואני לא מצטערת כי ככה אני מקבלת בדיוק את הפרחים שרציתי ודני מרגיש שהוא בעל לעניין.

אנחנו הולכים לשוק עם העגלה, דני סוחב, אני בוחרת.. הוא מבקש אני נעתרת… עד שהעגלה מתמלאת ואיתה אנחנו עולים על הרכבת הקלה שלוקחת אותנו הישר הביתה בחיוך רחב.
זה הבוקר שלנו, הוא לפעמים משתנה ומוסיפים לו עוד בית קפה, מוזיאון או קונצרט קל.. אבל לרוב, ככה הוא נראה, בוקר שישי עצל של שני אנשים שברוב ימות השבוע נפגשים רק בעיניים טרוטות רגע לפני השינה.
ולמה חשבתי לספר על זה? כי שלשום בערב ביקשו מדני להופיע באיזה פנאל בשישי בבוקר והוא ענה בצורה חמודה ביותר.. אני מצרפת כאן את ההתכתבות 🙂 הצליח לי בחיים.

ולכם? גם לכם יש את היום והשעה הקבועים עם בני זוג/חברים או עם עצמכם?
הבוקר אני פותחת עם פנקייק ללא גלוטן וללא סוכר על בסיס קמח שקדים – הוא בריא, נהדר והמון אנשים ביקשו ממני לפרסמו שללא ספק בוקר שבת זה היום שלו.

פנקייק מקמח שקדים – לא גלוטן וללא סוכר
הבוקר הכנתי פנקייקים ללא גלוטן וללא סוכר – אלה פנקייקים מדהימים שמחליפים את הפנקייקים האמריקאים הקלאסיים בלי התפשרויות בטעם או במרקם.
לבלילת הפנקייקים
הכמות לכ-8 פנקייקים סטנדרטיים או כ- 14 קטנים
בקערה טורפים 2 ביצים, 2 כפות סוויט אנד גו/ סטיבייה, 1 כפית תמצית וניל, 150 גרם יוגורט לפחות 3% שומן ו- 2 כפות שמן צמחי (אני מעדיפה זרעי ענבים) עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים לבלילה כוס וחצי קמח שקדים, 1 כף קמח טפיוקה (שמעולה להסמכה ולכן הוא נפלא במתכון הזה – עד שתקנו תוכלו להחליפו בכף גדושה פודינג וניל, יש פודינג וניל של סוויטאנגו ללא סוכר), קורט מלח וחצי כפית סודה לשתייה. טורפים היטב – והבלילה מוכנה.
להכנת הפנקייקים
חממו על אש קטנה בעוצמה בינונית מחבת נון סטיק/שיש עם כפית שמן צמחי (לא שמן זית), נגבו את המחבת בנייר סופג והעבירו מצקת קטנה מהבלילה.
כסו את המחבת עם מכסה, פתחו כשכל פנים הפנקייק מלא בבועות. הפכו בעדינות לשתי דקות והעבירו לצלחת.
את הפנקייק אני אוהבת להגיש עם יוגורט ופירות, עם מעט סירופ מייפל או פשוט לאכול אותם כפי שהם – לא תאמינו כמה הם נאמנים למקור.
שימו לב – אם אתם רוצים להמיר את תחליף הסוכר במתכון בממתיק טבעי, תוכלו להמיר באותה כמות של סירופ חרובים/דבש/סירופ מייפל.
שתהיה לכולנו שבת שקטה, שמחה ומלא בבשורות טובות.
שנזכרה לרואת את כל חטופינו חזרה בבית במהרה!
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.