המזימה הראשונה שלי במטבח התרחשה אי שם בשנת 1992 (בגיל 10).
במגירת המטבח של אמא היה מונח לו גזיר נייר עיתון עם מתכון (מושלם!) לפנקייקים אמריקאים שהכינה לנו מידי פעם. פיסת העיתון הזו הייתה מוכתמת בחמאה, ביצים, חלב וקמח. עד היום יש לי סנטימנט לספרי בישול מרופטים, המלאים בכתמים מזכרונות נפלאים.
כשאמא ואבא יצאו לכמה שעות התנפלתי על המטבח בסערה (ובהתלהבות יתרה) – כתמי ביצים, חלב, חמאה מומסת עיטרו את הריצפה, השיש והקירות… המחבת נשרפה כליל וערימת הכלים נראתה כמו מגדל בבל אחרי המבול.
כשאמא ואבא חזרו וראו את המתרחש מיד נשלחתי לחדרי לעונש, נאסר עלי להתקרב למטבח וממש מאותו רגע ועד ללימודי באוניברסיטה העברית (אוקטובר 2003) הדרתי את רגליי מהמטבח.
למזלי הטוב (ותכלס, גם למזלכם) שיננתי במשך שנים ארוכות את המתכון המנצח כי הוא נעלם כלא היה רגע אחרי אחד השיפוצים שאמא עשתה בבית.

מדריך הבלבוסטע לפנקייק המושלם
אחרי עשרות ניסיונות והתאמות הגעתי לפנקייקים המושלמים ולכמה טיפים חשובים שיהפכו אתכם למקצועני פנקייק מדופלמים.
טיפים שאספתי לאורך השנים, כאלה שהוכיחו את עצמם:
1. יש להכין את הפנקייקים במחבת נון-סטיק טובה וכבדה, אני משתמשת במחבת קטנה של חברת ברגהוף הגרמנית (זו לא פרסומת), יש סוגים שונים ושווה לכם להשקיע במחבת נון-סטיק שתלך אתכם שנים.
2. לפני שמתחילים יש לחמם היטב את המחבת, עם 2 כפיות שמן + כפית חמאה, להמתין עד לחימום טוב ולהסיר מהאש. להעביר מגבת נייר סופגת על המחבת ולהשאירה כמעט ללא שומן – במחבתות טובות זה מספיק ודי.
3. העבירו את המחבת לכיריים על לבהבה בינוניות במינימום עוצמתה.
ועכשיו אתם מוכנים להכנת הפנקייקים המושלמים!
להכנת הפנקייקים
מקציפים מעט (אפשר ידנית או במיקסר חשמלי) 4 ביצים עם חצי כוס סוכר. כשהתערובת תפוחה ובהירה מוסיפים את תמצית הוניל.
מוסיפים לסירוגין את 2 כוסות קמח, 1 כוס חלב ולבסוף את 100 גרם חמאה המומסת.
תתפלאו – זו הבלילה, נראית פשוטה אבל מה שהופך את הפנקייקים למושלמים זו דרך ההכנה!
שימו לב – אם אתם רואים שהבלילה כבדה מידי הוסיפו מעט חלב. הבלילה צריכה להיות בעלת “גוף” – לא מיימית ולא כבדה, אם היא קלה מידי תוסיפו מעט קמח.
אחרי שהכנתם את המחבת (כפי שהסברתי בהקדמה) אפשר להתחיל להכין את הפנקייקים.
פנקייקים אנחנו לא מטגנים, זו הסיבה שבגלה אין כמעט שומן במחבת, וזה חשוב – פנקייק מטוגן הוא פנקייק ספוג בשמן ולא טעים.
באמצעות מצקת מעבירים מהבלילה למחבת, בשלב הזה אני ממליצה מאוד לכסות את המחבת עם מכסה. כשתראו שעל הבלילה נוצרו בועות, תדכט שזה בדיוק הזמן להפוך את הפנקייקים.
המלצות להגשת הפנקייקים
1. השקיעו בסירופ מייפל איכותי, היום קל להשיגו במרכולים ואין בינו לבין האינסטנט (שהיה כאן עד לפני כמה שנים) קשר.
2. תוכלו להכין רוטב שוקולד מעולה – בקלחת קטנה חממו 250 מ”ל שמנת מתוקה 38%, לאחר רתיחה קלה, הסירו מהאש. בקערת זכוכית הכינו 250 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות, עליהם תצקו את השמנת החמה, המתינו דקותיים וערבבו. יהיה לכם יופי של רוטב 'גנאש' בייתי.
3. הכינו סירופ סוכר, חצי כוס מים+כוס סוכר בקלחת קטנה, הוסיפו מקל וניל משומש (ממש לא חדש!) או כמה טיפות של וניל, לאחר הפיכת התערובת לסירופ (כשהסוכר נמס) הוסיפו פנימה פירות חתוכים כמו אגסים, נקטרינות או אפרסקים – הם נפלאים להגשה עם הפנקייקים.
4. הכינו קצפת ותתענגו! בחורף אפשר לצרף תותים וכך תקבלו פנקייקים בתותים וקצפת שכולם יאהבו.
5. חתכו פירות והגישו עם הפנקייקים – זה משמח בעיניים ומתוק בפה!
שתהיה לכולנו שבת טובה, מלאה בבשורות טובות בטעם טוב.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.