למתכון הבצק (בין 24-28 קוטר): במיקסר עם וו גיטרה (או ידנית ועם סבלנות) הכניסו לקערה כוס ורבע קמח (רגיל, בשום פנים ואופן לא תופח), 125 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות, רבע כפית מלח, חצי כפית סוכר וערבלו היטב עד לקבלת קמח שנראה כמו חול (כדוריות קטנטנות), לוקחים חצי כוס של מים קרים מאוד עם כפית חומץ רגיל ולאט לאט מטפטפים לקערה עד שנוצר כדור בצק. (יכול להיות שלא תצטרכו את כל המים/יכול להיות שתצטרכו עוד ותוסיפו – זה תלוי בטמפ' של החדר). וזהו – יש בצק, לניילן אותו ולהעבירו למקרר לפחות לחצי שעה (אפשר עד 24 שעות).
לרויאל (דבק): בקערה טורפים 2 ביצים, 250 מ"ל שמנת מתוקה, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם לבלילה חלקה, מוסיפים 3 כפות קורנפלור וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה. מכניסים למקרר.
ווריאציות למילוי מומלצות: פטריות מסוגים שונים מוקפצות + גבינת עיזים, בטטות מבושלות עם צנוברים קלויים, ברוקולי חלוט וקצוץ עם גבינת רוקפור מפוררת. (שחקו עם הטעמים – זה כיף), תרד חלוט עם גבינת פרמזן מגוררת ושבבי שקדים..
התנור – 180 מעלות (אפשר בטורבו), אין צורך ב"אפייה עיוורת" – פשוט מוציאים מהמקפיא את התבנית המרודדת, מניחים את המילוי המצונן(!) ומעליו שופכים את הרויאל (לא להפך – שימו לב!)ומכניסים מיד לתנור. הקיש נאפה בין 40-50 דקות (תלוי בתנור שלכם).
איך רואים שהוא מוכן? הוא "מתרחק" מהדפנות וניתן לראות את אפיית הבצק, המילוי יציב ונראה אפוי. אם אתם לא בטוחים, תנו עוד שתיים-שלוש דקות, קישים לא נשרפים מהר.
להכין קיש בבית זה קל, מרשים לאירוח בחג, נהדר כארוחת צהריים קרה/פושרת לצד סלט או ירקות קלויים.
בחרתי להעלות את המתכון הזה כי הכנתי אותו אתמול בערב וכי כל כך הרבה קוראים ותיקים ביקשו ממני שוב את המתכון – שיהיה לכולנו יום שקט המלא בבשורות טובות.
שלכם, עדי קאופמן-אורבך.