אני מודה, אני לא סובלת מצות.
לא מסוגלת לאכול את הדיקט הזה ואפילו ממרח שוקולד (או חמאה רכה רכה) לא יצליחו לשכנע אותי שמצה אכילה.
אני אוכלת ביס ממצבריי (חביתה עם מצה שבורה) ואפילו מוכנה לחשוב על פירורי מצה בספל הקפה שלי (מנהג מגונה של אמא שלי…) אבל ככה סתם מצה נתקעת לי בגרון.
אני בכלל לא רוצה לדבר על הפירורים שמצה משאירה אחריה כאילו כולנו המשרתים שלה, רצים אחריה עם המטאטא או שואב האבק…
נראה לי שהבנתם את הפואנטה… אני נמנעת ממצות בפסח ומוכנה לאכול מצה אולי עם גפילטע (הונגרי או רומני) וכפית גדושה של חריין (חזרת עם סלק) לזכרם של סבא וסבתא שלי.
ואתם? אוהבים מצות או מעדיפים מאפים נטולי גלוטן אחרים?
ואם אתם אוהבים מצות – ספרו איך אתם אוכלים אותן … אולי תשנו את דעתי 🙂

לחם ללא גלוטן, ללא סוכר שמשמח לא רק בפסח
הבוקר אני פותחת את היום עם לחם ללא גלוטן וללא סוכר – לחם מדהים שמכינים ללא מיקסר ומתאים בדיוק לאנשים כמוני, שמעדיפים לוותר על המצה אבל לשמור על כשרות פסח (לאוכלי קיטניות).
שימו לב שהכמויות במתכון ללחם אחד בלבד.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מערבבים עם כף עץ 3 ביצים, 3/4 כוס טחינה גולמית, רבע כוס שמן זית, חצי כפית קינמון וכף דבש (אפשר מייפל או תחליף סוכר) עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים לקערה רבע כוס קמח שקדים, רבע כוס קמח טפיוקה (ניתן לרכוש בכל חנות בריאות בכמה שקלים, לא ניתן לוותר עליו כי הוא המגבש את הלחם), כפית מלח וחצי כפית אבקת סודה לשתייה.
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים 2/3 כוס גרעיני חמניות ומערבבים.
משמנים תבנית אינגליש קייק סטנדרטית (לא חד פעמית) ויוצקים את הבלילה.
אופים כחצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש. מצננים לפחות שעה ומגישים.
הלחם הזה מלא ועשיר בסידן ובויטמינים אבל שימו לב שאינו דיאטטי – מאחסנים אותו עטוף בניילון נצמד לשמירה על טריות.
שיהיה לכולנו יום מלא בתקווה, בבריאות ובשמחה.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך