התעוררתי הבוקר מוקדם, מוקדם מאוד – כבר ב-6:00 התיישבתי בסלון החשוך וחשבתי על התקופה המטורפת הזו שמביאה איתה הרבה מאוד פחד ולחץ – אנחנו מתעוררים בכל בוקר, מפותחים את אתרי החדשות ומאבדים כמה פעימות.
זה מדהים לגלות איך ברגעי דחק (סטרס) אנחנו חוזרים לבסיס הקיום – הרגשה טובה היא אושר וכל השאר יחכה, יחכה לכשנצא מתקופת המלחמה המתעתעת הזו.
למזלנו, יש לנו בית נחמד ומלא בכל הדברים שמשמחים אותנו – האינטרנט מהיר, הספות נוחות, המיטה מפנקת … ולכל אלה אני פונה כשאני רוצה קצת לשכוח.כי… כמה אפשר לזכור כל הזמן כמה קשה כאן?
אנחנו צריכים לשמור על הלב שלנו, על המורל, על האמונה שבסוף המלחמה תגמר וכולם ישובו הביתה בשלום – החטופים והעקורים מביתם.
רק האמונה הזו מצליחה להחזיק אותי בימים סוערים כל כך – ההבנה שבסוף.. זה יגמר ואנחנו צריכים להחזיק מעמד, רק עוד קצת.
אני חושבת שבתקופה הזו כולנו זקוקים לאהבה, לקרבה ולאכפתיות – כולנו זקוקים לחיבוק חם שיבטיח לנו ש'יהיה בסדר'… אני לא מתביישת שאני זקוקה לכך, אני לא מתביישת 'לעבוד' על עצמי קצת, רק בכדי לצלוח את התקופה הקשה הזו.
תודה רבה לכולכם על החיבוק החם ששלחתם לנו כאן אתמול – על כל התגובות הדואגות והאוהבות, אין לתאר כמה זה ריגש אותי וזה נשמע קלישאתי. אני לא אצליח לענות לכולם אבל קראתי את כל התגובות עם דמעות בעיניים.
את הלחמניות האלה אתם הולכים להכין ולשמור את המתכון – מתכון קל, טעים ומנחם – באחריות.

לחמניות כוסמין רכות ונהדרות
המתכון ל-10 לחמניות.
לקערת מיקסר עם וו לישה הכניסו – 3 וחצי כוסות קמח כוסמין (מכל סוג – מלא או לבן), כף שטוחה שמרים יבשים, רבע כוס שמן זית, רבע כוס דבש וכוס וחצי מים חמימים (מי ברז חמימים).
הפעילו את המיקסר על מהירות איטית עד בינונית ל-5 דקות. הוסיפו חצי כפית מלח ולושו עוד 5 דקות. שימו לב – הבצק יוצא מעט דביק וככה הוא צריך להיות.
טיפ חשוב – הלישה חשובה מאוד כי היא זו שהופכת את המאפה לקל ואוורירי, אל תוותרו על הלישה למרות שהבצק יראה לכם מוכן.
הוציאו את הבצק למשטח עבודה ולושו כדקה, העבירו לקערה משומנת וניילנו את הקערה. הניחו לתפיחה של שעה. ניתן להתפיח במקרר במשך לילה.
בינתיים בצעו 10 כדורים מהבצק וצרו את הצורה שאתם מעדיפים.
הצורה הפשוטה ביותר היא כדורים – גלגלו אותם כמו קציצות עד שהבצק חלק מכל הכיוונים.
הניחו על נייר אפייה את הלחמניות והתפיחו חצי שעה בניילון נצמד או מגבת.
חממו תנור ל-180 מעלות (אני ממליצה לא בטורבו)
לקראת הכניסה לתנור מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומקשטים במלח גס/שומשום/שומשום שחור/קצח/שיבולת שועל.
מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות (או עד הזהבה – שימו לב לא לייבש את הלחמניות).
שיהיה לכולנו יום מלא בתקווה, מאושר ומלא בטעם טוב
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.