אתמול הפכתי את הבית במשך שעות ארוכות, אמנם מדובר בבית ירושלמי קטן יחסית (75 מטרים) אבל החיפוש של מַחַט בַּעֲרֵמָת שַׁחַת זה תסכול אינסופי.
כבר לקראת המעבר לירושלים (לפני כמה שנים טובות) התלבטתי כאן בבלוג לא מעט על שאלת ה'מינימליזם' וגם החלטתי שכל דבר שאין לו מקום מוגדר בבית לא עובר איתי דירה, נקודה סוף פסוק.
אני, שברוח ובמהות בלגניסטית (אני כותבת על זה לא פעם), הבנתי שהדבר הנכון לאנשים שכמותי הוא שלא יהיה להם מה לבלגן…
בלגניסטים נטולי בלגאן הופכים לאנשים מסודרים בעל כורחם, פסקתי בהחלטיות באותם הימים.
שמתם לב שלרוב הדברים שאנחנו קונים יש כל מיני חלקים נלווים למשמרת עד?
כפתורים שמתאימים לג'קט או למכנסיים, שני ברגים אקסטרה לארון הקיר, צינורית חליפית לכיריים, ראשים שונים למטענים, סיכה קטנטנה מיקרוסקופית להוצאת הסים מהנייד, מקלון דקיק למילון האלקטרוני, סיליקונים בגול מיניאטורי להחלפה לאזניות ועוד כל מיני פריטי סידקית קטנטנים שכבר שכחתי למה הם נועדו.
ואני שואלת את עצמי – מיהו אותו 'האדם המושלם' שיודע לשמור על כל חלקיקי החפצים האלה? יצרתם חדר מיוחד שנראה כמו בית מרקחת לאחסונם עפ"י קטגוריות ותוקף?
את השבוע הזה אני סוגרת עם אחד המתכונים האהובים עלי בבלוג, עם מאפינס מלוחים של בוקר.
קלים ומהירי הכנה בקערה אחת שלא תפסיקו לטרוף.

מאפינס בוקר טוב – מאפינס מלוח ומושלם
מחממים תנור ל-180 ומשמנים תבנית שקעים (המתכון ל-12 מאפינס).
בקערה טורפים 3 ביצים, גביע גבינה לבנה (250 מ"ל, כל אחוז שומן), 2 כפות שמן זית, גביע יוגורט טבעי, כפית מלח, קורט אגוז מוסקט וחצי כפית פלפל שחור לבלילה אחידה.
הוסיפו לבלילה 2 כוסות קמח תופח, כוס פטריות (אפשר מקופסת שימורים), חצי כוס בצל ירוק קצוץ, 2 כפות שמיר קצוץ וחצי כוס גבינה צהובה מגוררת (אפשר לוותר על הגבינה הצהובה!).
אופים עד שהמאפינס משחימים יפה (כעשרים דקות) ומגישים עם סלט רענן.
מכינים? אל תשכחו לספר לי – זה כל כך משמח אותי!
שיהיה לכולנו יום שמח, מלא בתקווה וטעים 🙂
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.