כתיכוניסטים נסענו בכל שנה בט"ו באב ל'ליל אהבה בצמח' – פסטיבל ענק באמצע הקיץ הלוהט (שלא באמת מרגישים אותו בגיל 16) על חוף הכנרת.
המוני צעירים וצעירות התקבצו מכל קצוות הארץ לפסטיבל מלא במוסיקה, הורמונים של גיל ההתבגרות ולקפיצה למי הכנרת החמימים.
היינו חבורה כזו, נסענו יחד בכל שנה לפסטיבל שהתחיל בשעות אחה"צ והסתיים בלילה שלמחרת – הופעות רוק של שלום חנוך (ההורס!), פבלו רוזנברג (ההוא עם הנר על החלון), 'בלאגן' עם דנה ברגר (המהממת!) ודיויד ברוזה הרומנטיקן (שבא לנו בדיוק בשקיעה, שם מתחת לשמיים).
בפעם האחרונה שלי בפסטיבל נכנסתי למי הכנרת יחד עם חבריי וכשיצאתי מהמים גיליתי שגנבו לי את התיק וגם את הנעליים, בבקיני של גוטקס ובחולצה קרועה ששאלתי מאחד החברים חזרתי הביתה יחפה, שזופה אבל מאושרת נורא – ככה זה היה, פשוט כל כך, צעיר כל כך, מלא בתום… ימים להתגעגע אליהם.
ואתם? איך אתם חגגתם וגם היום חוגגים את ט"ו באב?
הבוקר אני מכינה מילפי מהיר ונהדר – את הפירות אתם יכולים להמיר בכל פרי שיש לכם בבית (רמז: פרוסות מנגו או שזיף אדום יהיו כאן נהדרים).
מילפיי לבבות עם קרם וניל ותות משגע בלי מאמץ
חממו תנור ל-160 מעלות.
מוציאים מהמקרר בצק עלים המוכן לעבודה, קורצים עם קורצן עוגיות לבבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
על לבבות הבצק מניחים נייר אפייה ומעליו תבנית כמשקולת (אנחנו לא רוצים שהבצק יעלה במתכון הזה), אופים כעשר דקות, מוציאים ובודקים אפייה –שימו לב שלא ישרף לכם.
מצננים עד שמגיעים לטמפרטורת החדר.
בינתיים מכינים קרם וניל קל – פודינג וניל (80 גרם), 250 מ"ל שמנת מתוקה וחצי כוס חלב. טורפים במיקסר עד לקבלת קרם עשיר.
מזלפים או מורחים על עלה קרם ומניחים מעליו קומה נוספת עשו זאת שוב ושוב כאוות נפשכם,
פדרו באבקת סוכר והגישו עם פרי (אני בחרתי בתותים, כי יש לי כאן) והגישו כמתנה לאוהבים.
חג אהבה שמח
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.