אני מתה על ממולאים אבל לא תמיד יש לי סבלנות וזמן לעמול במטבח, מודה.
פלפלים ממולאים הם משחק ילדים אבל כשמדובר בקישואים זו כבר 'אופרה אחרת' – זו עבודה, השקעה, ורק ריקון הקישואים גורם לי לוותר על כל המהומה ולצאת ל'שומלה' או ל'עזורה' בכדי להנות מהטעם הנהדר.
השבוע 'תפסה' אותי יולנדה השכנה שלי מקומה, וכשסיפרתי לה שאני לא מכינה כבר תקופה ארוכה ממולאים היא צחקה ואמרה לי שאני פשוט לא מכירה את 'השיטה לעצלנים'…
בזכותה היום יש לי ממולאים ולכם יש סיר נפלא (ומהיר הכנה) לסופשבוע נהדר או לסתם יום של אוכל בייתי חם ונהדר.

ממולאים לעצלנים – הגירסה של יולנדה
פותחים את הקישואים לפרחים (חותכים כמו בסרטון/בצילום בבלוג) כ-8 קישואים בינוניים/קטנים

500 גרם בשר בקר עם שומן או בשר כבש או עגל עם שומן
שימו לב – בשר דל-שומן מתייבש מאוד ולא מתאים למתכון הזה.
לתיבול הבשר
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית תבלין לקציצות/לשווארמה/מעורב ירושלמי
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון (אם אתם אוהבים טעם מודגש שימו 1 כפית)
1/2 כפית פלפל שחור טחון
מערבבים את התערובת היטב ו'דוחפים' את הבשר לתוך הקישואים.
אתם יכולים לייצר קציצות עגולות ופשוט להכניסן בנוחות.

מניחים את הקישואים הממולאים בתבנית או במחבת (תלוי בצורת הבישול המועדפת עליכם)
לרוטב העגבניות
כ-800 גרם עגבניות בקוביות/מחית עגבניות
6 שיני שום כתושות או קצוצות
בצל קטן קצוץ דק
1 כפית מלח
1 כף סירופ מייפל/סילאן (ניתן להמיר ל-1 כף שטוחה סוכר חום)
פלפל שחור עפ"י הטעם.

מוסיפים את רוטב העגבניות למחבת/לתבנית, מוסיפים ליטר מים
ושולחים למחבת (עם המכסה) לבישול כשעה וחצי
או לתנור ל-180 מעלות כשעה וחצי (עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף).
מגישים עם אורז לבן הכי פשוט בעולם ומתעלפים מאושר 😊
סופשבוע טעים, עדי קאופמן-אורבך.