15.11.2023
בתקופה של מלחמה והמתנה דרוכה לבשורות טובות, כל הפתעה קטנה עושה חם בלב.
הכנת מרק חם בערב ירושלמי קריר (15 מעלות) היא דרך נפלאה לתת למישהו שאוהבים חיבוק חם שיכול להשכיח, לכמה רגעים, את חדשות היום.
איזו מנה מנחמת מרגישה לכם כמו חיבוק?
מאחלת לכולנו ערב טוב, נעים ומלא בתקווה
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.
דני ביקש כל כך יפה מרק דלעת ועד כשסוף סוף הוא מבקש משהו ספציפי ולא רק 'תכיני מה שבא לך' (או 'משהו טעים'/ 'משהו מלוח') – אני יודעת שגם אם צריך להזיז הרים, יהיה כאן מרק דלעת הערב.
המתכון הזה כל כך קל להכנה שקל להכין גם בסיום יום עבודה ארוך ומתיש.

מרק דלעת – המרק שדני אוהב
בסיר חיממתי כף שמן זית ואידתי בצל בינוני פרוס דק, 2 גזרים חתוכים לקוביות וקילו דלעת חתוכה לקוביות. הוספתי כף מלח, פלפל שחור גרוס (עפ"י הטעם), כף תימין טרי וכפית אורגנו מיובש.
אידתי היטב כ-20 דקות. הוספתי מים עד לכיסוי והבאתי לרתיחה קלה.
הוספתי 4 שיני שום קצוצות (אופציונלי) ובישלתי על רתיחה עדינה כארבעים דקות.
ציננתי מעט וטחנתי עם בלנדר מוט (אם אתם אוהבים בלנדר רגיל פשוט העבירו באמצעות מצקת וטחנו).
הגשתי עם עלי שמיר, אפשר להגיש עם פטרוזיליה או כוסברה טרייה.
אין כמו מרק מהיר עם טעם ביתי 🙂
שיהיה לכולנו יום חמים, טעים ומלא בניחוחות חורפיים.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך