הבקרים והלילות בירושלים כבר קרים אבל באמצע היום, לכמה שעות ספורות, השמש מציצה ומחממת את האווירה.
נדמה שדווקא השנה החורף האמיתי מבושש לבוא, אולי הוא מרחם עלינו ומעניק לנו קצת אור ואופטימיות, דוחה את הקץ למען החיילים שבשדה הקרב שלא ירטבו בגשם…
אני אוהבת חורף כשאני מוגנת בפינה שלי, בבית שלי – כשאני בכלל לא צריכה לצאת אל הרחוב. אני אוהבת להאזין לצלילי הגשם השטוף ולהתכרבל כמה שיותר בשמיכה חמימה ומפנקת.
היום יותר מתמיד אני אוהבת את זה, אני אוהבת להתבצר בבית, להאזין למוסיקה מרגיעה, להדליק נר ריחני ולפתוח ספר או לכתוב… ככה אני בורחת מהמציאות, ככה אני מתחמקת מהחדשות.
אבל מחר מתחילה שנה אזרחית חדשה ואני רוצה לפתוח אותה ברגל ימין – הכנתי מרק תירס חם, מרק תירס תמיד משמח אותי נורא כי הוא חמים ומתקתק ומזכיר לי את הימים הנפלאים, אי שם בשנות התשעים, בהם אכלנו במסעדות סיניות-אמריקאיות שהיו בכל קרן זווית.
חלמתי על המרק הזה הלילה – והיום, הרי הוא לפניכם- זהו מרק תירס במינימום עבודה ובמקסימום טעם. הוא פשוט ונהדר.

מרק תירס מהיר וקליל
אפשר להכין מרק תירס מהיר מרכיבים פשוטים שיש בכל בית, זה מרק נפלא שתוך 20 דקות מוכן לאכילה.
בסיר חיממתי 3 כפות שמן זית ומאדה בצל גדול פרוס גס עד לשקיפות, הוספתי 3 שיני שום קצוצות, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור וכפית אבקת מרק ירקות (לא חובה, עשיר את הטעם).
שימו לב – אם יש לכם ציר ירקות, עוף או בקר בבית אתם יכולים להשתמש בו במקום המים. יצא מושלם.
הוספתי 800 גרם תירס (אני השתמשתי בקפוא, אתם יכולים להמיר אותה הכמומת בקופסאות שימורים או טרי). ומערבבים מספר דקות.
מוסיפים מים עד לגובה הירקות ומוסיפים 2 כפות פטרוזיליה קצוצה. מביאים לרתיחה קלה ומנמיכים את האש. מבשלים כעשר דקות במכסה סגור.
טוחנים בבלנדר או בלנדר מוט (אני טחנתי רק 80% כי אני אוהבת את מרק מעט גושי). מחזירים לסיר ומבשלים עוד דקה נוספת ומגישים.
כמה כיף לאכול מרק חם ומהיר כזה …
ערב טוב ומלא בבשורות טובות,
אוהבת אתכם, עדי קאופמן-אורבך.