אני אוהבת מוצרי נירוסטה אבל הבעיה היא שלנקות אותם ולהבריק אותם בכדי שיראו כמו בקטלוגים הנוצצים זה סרט – מצאתי שיטה מדהימה וקלה כל כך להבריק את הכיריים שלי והם נראים כחדשים
אז מה עושים? איך מנקים נכון נירוסטה ועוד יותר איך מבריקים אותה?
ראשית – רכשו ספוג שאינו שורט את המשטח (ספוגים שניתן למצוא בכל מרכול, לא 'ברזליות', חלילה וגם לא 'כריות יפניות' – אלא ספוג).
אם המשטח אינו מלא בכתמי שומן רציניים – קחו ספוג טבול במעט מים עם סבון כלים רגיל וקרצפו את המשטח (אם המשטח מלא בשומן עבה הוסיפו כפית מסיר שומנים לסבון הנוזלי).
לאחר הקרצוף עברו עם מטלית לחה/נייר סופג ונקו את שאריות הסבון והלכלוך.
עכשיו הכל נקי אבל … לא באמת נוצץ ולא נראה כמו בקטלוגים… לקח לי המון זמן להבין שמשהו צריך לגרום לנירוסטה להבריק – כשהמשטח נקי מסבון ולכלוך קחו נייר סופג והספיגו מעט שמן זית (לא יותר מכף). עברו על משטח הנירוסטה עם הנייר הספוג במעט שמן ותראו שזה פשוט פלאי – הוא יבריק כחדש.
בשוק ישנם סוגים שונים על נירוסטה, כשאתם קונים מוצר נירוסטה בדקו האם מדובר בנירוסטה איכותית, זו תשמר לאורך זמן.
איך מזהים נירוסטה איכותית? קחו אתכם מגנט בעת הקניה, אם המגנט מתמגנט למוצר ככל הנראה מדובר בדמוי נירוסטה או בנירוסטה מאיכות ירודה מאוד.
מגנט לעולם לא ידבק לנירוסטה איכותית – זו כל התורה.
אם אתם, כמוני, קיללתם את עצמכם על בחירה בכיריים מנירוסטה, תפסיקו לקלל – מהיום יהיה לכם קל משמעותית לנקות את הכיריים והמטבח שלכם לא יפסיק להבריק.
ישנם מוצרים רבים בשוק המבטיחים כיריים מבריקים, אני לא מצאתי אחד שעשה עבודה טוב מהשיטה הזו ובי קשר – מדובר כאן גם על חיסכון עצום בכסף.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.