בכל נר ראשון של חנוכה לקח אותי סבא הרשל'ה בקור/בגשם/ברוחות סוערות עד לגלידה 'ניצה' ברחוב שער הגיא בנתניה (ממש מאחורי קולנוע השרון זצ"ל), שם עמדנו בתור גדול לסופגניות הכי טובות בנתניה.
ראינו את הסופגניות ממש יוצאות מהשמן … וזו היתה חוויה משמחת ומחממת במיוחד.
עוד בזמן חזרתנו לבית סבא וסבתא כבר התחלנו לזלול מהשקית – כן, פעם מכרו ככה סופגניות, בשקית נייר פשוטות, בלי קופסאות מעוצבות, בלי 'קולקציות' ובלי תוספות שונות ומשונות…
כי, בסופו של דבר, אין כמו סופגניה שיצאה בזה הרגע מהשמן עם אבקת סוכר לבנה שמלכלכת לנו את הפנים בנגיסה הראשונה…
היום – כשהקונדיטוריות מתכוננות שנה מראש לעונת הסופגניות (ושלא לדבר על הבצק אותו מכינים חודשים קודם) יש לי סנטימנט אמיתי לטעם של סופגניה של פעם.
המתכון הקלאסי הזה, הפך לאהוב האורחים שלי, אמא שלי תמיד מתמוגגת ואומרת שאלו ממש הסופגניות של גלידה ניצה.
גם אם אתם פחדני שמרים – אל לכם לדאוג, זה מתכון קל ופשוט בלי סיבוכים.

סופגניות קלאסיות של פעם
המצרכים ל- 15 סופגניות קטנות/בינוניות
חצי קילו קמח, 1 כף שמרים יבשים, 3 כפות סוכר, 2 שקיקי סוכר וניל, 1/4 1 כוסות מים, 2 ביצים, 50 גרם מחמאה/מזולה לאפיה/נוטרינה רכה מאוד, 1/4 כפית מלח.
להכנת בצק הסופגניות
במיקסר עם וו לישה ערבלו את הקמח, השמרים, הסוכר, סוכר הוניל, המים והביצים כעשר דקות עד לקבלת בצק אחיד.
אל תוותרו על הלישה הארוכה ותנו למיקסר לעבוד – כך תדעו בוודאות שהגלוטן יפתח כראוי ותקבלו סופגניות מושלמות.
לאחר עשר דקות לישה הוסיפו את המחמאה בקוביות ולושו עם וו הלישה 5 דקות נוספות.
לאחר הלישה הוסיפו מלח והמשיכו ללוש כדקה נוספת.
הבצק מוכן, הוא אמור לצאת מעט דביק אבל גמיש. אם הוא דביק מידי הוסיפו מעט קמח.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב ומתפיחים כשעה/שעה וחצי במטבח במקום חמים (אני אוהבת לכסות במגבת מטבח מעט לחה, אפשר גם בניילון נצמד.
משמנים מעט את הידיים וקורצים כדורים מהבצק ומניחים על נייר אפייה משומן היטב.
מתפיחים את הסופגניות עוד כחצי שעה על נייר האפייה (מכוסה בנילון נצמד או מגבת).
לטיגון הסופגניות
מחממים שמן בסיר רחב ועמוק ומוסיפים פרוסת גזר לשמן, כך הוא לא ישרף (ותודה רבה על הטיפ שקיבלתי מיפה אברג'ל היקרה אחרי שכמעט שרפנו לה את המטבח).
בודקים שהשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה באמצעות כף עץ, מניחים כף עץ בסיר – אם מסביבו נוצרו בועות קטנות סימן שהשמן בטמפרטורה הנכונה.
מעבירים בעדינות את הספוגניות ומטגנים כל צד מספר דקות עד להשחמה יפה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומגישים אותן חמות, אפשר להזריק להן ריבה עם צנתר או מזרק ייעודי. מפדרים באבקת סוכר ומניחים על מגש.
הנה, עכשיו סידרתי לכם גם סופגניות קלאסיות מהזן הטוב והישן – כמו של ניצה!
שיהיה לכולנו חג שמח, מלא בניסים ובתקווה גדולה בלב.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך