את סלט הבורגול מכרובית הכרתי לראשונה לפני מעלה מעשור, אלו היו ימים של הרפתקנות קולינרית.
חיפשתי את עצמי בהרבה מאוד מטבחים וסגנונות בישול, התנסיתי בהמון סגנונות אכילה – זו הייתה תקופה של גילויים מיוחדים וחלקם היו אפילו מרגשים ומפתיעים.
ב'ביקור' שלי בעולם הפירותני (רו-פוד) התאהבתי בכמה חלקים אותם אימצתי כי מאוד נהניתי מהם, המתכון שלפניכם הוא אימוץ שאני גאה בו במיוחד.
היום הכנתי סלט בורגול כרובית מיוחד אבל אתם בהחלט מוזמנים להכינו בדיוק כמו סלטי הבורגול של המטבח המזרח תיכוני – עם סלט ישראלי קצוץ, הרבה לימון ושמן זית, תבלינים כמו סומאק או טיפה כמון יעשו אותו שמח במיוחד. אולי אעלה פעם את סלט הבורגול האורגינלי… עשיתי לעצמי חשק להכינו עכשיו 🙂
סלט בורגול' מכרובית – סלט קל, מרשים ומפתיע
פירקתי כרובית טרייה לפרחים. שימו לב – הכרובית חייבת להיות טרייה ורעננה כי אוכלים אותה חיה.
העברתי את פרחי הכרובית למעבד המזון עם להב הסכין והפעלתי בפולסים עד לקבלת פירורי כרובית.
שימו לב- אם יש לכם סבלנות ואין לכם מעבד מזון אתם בהחלט מוזמנים לגרר אותה על פומפייה – זה יוצא נפלא!
קצצתי חופן פטרוזיליה, חופן עלי נענע, חופן עלי בזיליקום ומעט כוסברה (אפשר לוותר על הכוסברה).
הוספתי חצי כוס עגבניות לחות (עגבניות מיובשות לחות) שקצצתי בסכין, רבע כוס חמוציות מיובשות, חצי כוס זיתים קצוצים (מכל סוג שאוהבים), חצי כוס מיץ מלימוני ליים, 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור עפ"י הטעם.
ערבבתי היטב והגשתי – לא תאמינו כמה טעים וכייפי הסלט הזה!
מכינים? ספרו לי, זה כל כך משמח אותי 🙂
שיהיה לכולנו יום נהדר, טעים ובריא.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.