מאז שדני קשר את חיו לדיאטת 'אבא חטוב' … השיטה של צביקה מנהלת לי את החיים…
אני לא יכולה באמת להתלונן כי מאז דני הוריד כמעט 25 קילוגרמים ממשקלו והוא מרגיש נפלא – וגם אני מרגישה נפלא. אני מרגישה שקיבלנו החלטה נכונה שמשפיעה לטובה על בריאותנו ועל עתידנו.. ואנחנו מתכננים למרחקים ארוכים.
לא פשוט להתחיל ביום אחד דיאטה – זה לא באמת קרה ביום אחד, לקח זמן (וגם כמה איומים מרופאים איכפתיים) בכדי להתעורר ולהבין שדיאטה היא לא גזירה משמיים – היא איזון.
יותר מארבעים שנה שאני מתייסרת בין דיאטות … עד שהבנתי שתזונה בריאה ונכונה היא פשוט תזונה מאוזנת. טוב מאוחר מאף פעם לא…
דווקא על האיזון אני לומדת היום לא מ'אבא חטוב' אלא ממנטורית אכילה מאוזנת שאני מעריכה (ואוהבת, כי הפכנו לחברות) – שירז רביבו-מקמל מ"ביס משיר".
היא מלמדת איך אפשר לאכול פרוסת עוגה תוך כדי שמירה על איזון, כי החיים הם גם וגם … ואני לעולם לא אוותר על החטיף או העוגה שאני כל כך אוהבת…
אז דיאטה היא מילה רחבה אבל למדתי שאפשר לחיות גם וגם בשלווה, בהשלמה ובבריאות טובה 🙂
סלט עוף בגרסה דיאטטית ומלאה בטעם
סלט עוף אפשר לאכול חם, פושר ואפילו קר – אני אוהבת לקחת אותו איתי לטיולים, לשלוח את דני עם קופסא ליום בספריה או להכין בשעת ערב כשלא באמת מתחשק לי לעמוד יותר משבע דקות במטבח.
טיפ – אם אתם לוקחים אתכם את סלט העוף ולא אוכלים אותו מיד, מזגו את רוטב הסלט לקרקרעית הקופסא ומעליו הניחו את הירקות, מעליהם את העוף ואטמו את הקופסא.
כשתרצו לאכול את סלט העוף לא יהיה לכם סלט עייף וחסר טעם – זהו טריק צרפתי שאימצתי לפני כמה שנים.

להכנת העוף לסלט העוף
פורסים גס 250 גרם חזה עוף (כמות לאדם רעב), מניחים בקערה.
מתבלים ב-1 כף שמן זית, רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס, חצי כפית פפריקה מעושנת, חצי כפית תבלין לעוף/שווארמה, חצי כפית אורגנו מיובש ו-2 בצלים ירוקים קצוצים דק (כולל החלק הירוק).
מערבבים היטב ומניחים לדקה בצד.
בינתיים מחממים מחבת עבה או נון-סטיק על אש בינונית.
מעבירים את חזה העוף עם הנוזלים ומקפיצים כחמש דקות.
תוך כדי, מכינים את הסלט – אתם יכולים להכין כל סלט שאתם אוהבים אבל הסלט שאני מפרסמת כאן מהיר ויש לזה יתרון משל עצמו.
המתכון שלי לסלט עם רוטב לימוני
לרוטב הלימוני לסלט – כפית שמן זית, מיץ מחצי לימון ומעט מלח.
מערבבים 1 כוס עלי בייבי/חסות, חצי כוס עגבניות שרי שלמות (אני משתמשת בזן שקוראים לו 'סוכריות'), עם קולפן או פומפייה מגררת גזר בינוני, חותכת קוביות מפלפל צבעוני ומוסיפה בצל ירוק פרוס דק (כולל החלק הירוק). מניחה בקערה מעל הרוטב.
בינתיים חזה העוף כבר מוכן, מניחים אותו על הסלט.
וזהו – יש לכם סלט עוף מהסרטים – מתובל היטב, עסיסי ונהדר עם סלט רענן וצבעוני.
מכינים? ספרו לי, זה כיף 🙂
שיהיה לכולנו שבוע טוב, מלא באוכל טוב ובבשורות טובות.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.