באוקטובר 2003 נכנסתי בשערי האוניברסיטה העברית בירושלים בקמפוס הר הצופים.
הייתי אז צעירה בת 21 ולא באמת ידעתי למה אני מגיעה או מהן המטרות שלי בחיים – אני חושבת שהמטרה העיקרית הייתה התנעה, התנעת חיי מנערה לבוגרת.
היה זה מעבר מבית הוריי בחדרה לחיי עצמאות ואחריות אישית – גרתי מעונות אידלסון ולמרות שמדובר היה בחדר קטנטן אותו חלקתי עם אביבה, שותפתי, הייתה לי מן תחושה של התחלה חדשה ומבטיחה.
שם לראשונה שטפתי כוס בחיי, שרפתי את החביתה הראשונה, הגשתי עוף לא מבושל ואורז קשה לחברים שהעזתי לארח בשבת… אין כמו נעורים 🙂
דברים נפלאים קרו לי במעבר הזה – למדתי לראשונה בחיי לחיות בזכות עצמי והיה בזה משהו מענג, יצאתי ללימודים בחברת אלפי סטודנטים עם עיניים בורקות מהתלהבות, התאהבתי (וואו איך שהתאהבתי!!) בכמה בחורים צעירים ויפי תואר וגם בעיר המורכבת הזו.
כעבור שנה עברתי לאוניברסיטת תל אביב, גם שם גרתי במעונות הסטודנטים אבל הבכורה והראשוניות המתובלת בשלל דמויות שונות זו מרעותה, באוויר ההרים והנוף עוצר הנשימה שייכת לאוניברסיטה העברית.
אם מישהו היה מספר לי שעוד אשוב לאוניברסיטה העברית ב'תפקיד' אחר – לא הייתי מאמינה… האוניברסיטה העברית הפכה לבית שלנו בזכות דני וזה מרגש אותי מאוד.
הידיעה שאני כל כך קרובה לספסל הלימודים, לספריה, למדשאות, ל'פורום' – לכל הקומפלקס הזה שאני קוראת לו 'מעיין הנעורים' – אני קוראת לו כך כי ממלאים אותו צעירים וצעירות באותן עיניים בורקות, שמהם אני נדבקת בהתלהבות שמשאירה אותי קצת יותר צעירה.

ואתם? גם לכם יש מקום כזה שברגע זורק אתכם אל 'מעיין הנעורים'? איך אתם שומרים על רוח צעירה ורעננה? ולאילו מקומות מעברכם הייתם רוצים לשוב במהרה?

סלט תפוחי אדמה כייפי
הבוקר אני פותחת את היום עם סלט תפוחי אדמה מהיר, סלט תפוחי אדמה כייפי במיוחד שמתאים גם למילוי כריכים וגם לנשנוש בכל שעות היום.
מבשלים 4 תפוחי אדמה גדולים בקליפתם ו-4 ביצים עד לריכוך תפוחי האדמה.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות, קוצצים את הביצים הקשות ומעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה בצל סגול קטן קצוץ, בצל ירוק פרוס.
מתבלים בכפית מלח, מעט פלפל שחור, כף מיונז, כף שמן זית וכפית חרדל.
לנמנעים ממיונז – אתם מוזמנים להשמיטו ולהוסיף עוד חצי כף שמן זית.
גיוונים ורעיונות לשידרוג סלט תפוחי האדמה
הוסיפו עגבניות שרי – הצבע והטעם יעשו פלאים.
כפית תימין טרי, עירית קצוצה, שמיר קצוץ או כל עשב תבלין אהוב עליכם ישדרג את הסלט.
ניתן להוסיף צלפים (שימו לב להוריד מכמות המלח במקרה זה).
תוכלו להוסיף לסלט תפוחי האדמה גם זיתים מגולענים – שימו לב לבחור בזיתים טובים כמו טאסוס או קלמטה.
פרוסות קבנוס איכותי הן אופציה מיוחדת למנה חגיגית ובשרית במיוחד.
שיהיה לכולנו יום מלא בתקווה וברגיעה 🙂
אוהבת אתכם, עדי קאופמן-אורבך.