בזמן האחרון אני מתעוררת לבוקר חדש … בעצלתיים.
אם אתם קוראים קבועים שלי, אתם כבר מכירים את החלק שבו אני קצת פחות גאה… עַצְלוּת.
אני אוהבת להתעצל, התעצלות טובה עושה אותי שמחה ואני מוכנה לוותר על בית מתוקתק, על כלים רחוצים בזמן… רק בכדי לשכב עוד שעה קלה עם מוסיקה נפלאה במיטה.
אני חושבת שעַצְלוּת היא תכונה מתעתעת – היא נשמעת שלילית במיוחד אבל בפועל היא יכולה להיות משהו אחר. חיובי, רחמא נלצלן…
עַצְלוּת היא הפסקה מהטירוף של העולם המהיר, היא לקיחה יזומה של שקט ושלווה כשכל העולם ממשיך לדהור קדימה… עַצְלוּת היא שנת צהריים בריאה לנפש (ולגוף, כך אומרים הרופאים) ועבורי היא אפילו סוג של מדיטציה.
עַצְלוּת תמיד נחשבת לבזויה, ללא ראויה… אבל כמה אנחנו באמת יכולים לסחוב על הגב שלנו?
חשבתם לעצמכם אחרי מה אנחנו רודפים כל החיים?
שלא תטעו, אני רודפת אחרי אותם דברים בדיוק אבל … כשהעַצְלוּת מאותתת לי, אני לוקחת צעד אחורה וכל מה שמעניין אותי הוא לשכב בדממה בחדר נעים, להאזין למוסיקה טובה ולהרדם בכיף… לצבור כוחות למרדף הבלתי פוסק של החיים.
אז בפעם הבאה שיאשימו אתכם בעַצְלוּת… חשבו פעמיים האם זו ההאשמה כבדה כל כך 🙂
ואתם? גם אתם מרגישים עַצְלוּת? אתם מאפשרים לעצמכם הפסקות? איך אתם מגיבים לעַצְלוּת?

עוגה קלה
העוגה הזו היא עוגת מתנה ממש (בול לימים של עַצְלוּת, אגב) – עוגה משגעת שהכנתי ב-5 דקות ואפיתי בחצי שעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות (לא בטורבו)
בקערה טורפים 3 ביצים, 250 מ"ל יוגורט יווני, 1/3 כוס שמן צמחי (אני מעדיפה זרעי ענבים) 2/3 כוס סוכר (אפשר להמיר ל-2/3 כוס 'כמו סוכר' או סוויט אנד גו) וגרידה מלימון ליים קטן.
מעבירים לקערה חבילת פודינג וניל (80 גרם) וכוס קמח תופח. טורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
טיפ! זכרו, עוגות בחושות טורפים מעט אחרת הגלוטן מתחיל לעבוד ואנחנו זוכים בעוגת חנק חגיגית במיוחד.
משמנים תבנית, בחרתי בטבעתית אבל אפשר גם קוטר 22/24 ומעבירים את הבלילה. מעל זריתי 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים ו-50 גרם צימוקים שחורים (אפשר לוותר אבל זה מקסים וכל כך חגיגי בלי מאמץ).
מכניסים לתנור ומתחילים לאפות ואחרי כ-20 דקות מתחילים לבדוק אם העוגה מוכנה עם קיסם – זה חשוב כי עוגות מהסוג הזה מתייבשות מהר מאוד כשלא מוציאים אותן בזמן.
שיהיה לכולנו יום מלא בבשורות טובות, באושר ובעַצְלוּת בריאה 🙂
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.