עם כוח הרצון יש לי מערכת יחסים ארוכה, מורכבת ולעיתים מתסכלת…
אם יש כוח בעולם שיכול להזיז הרים, לשנות ולהגשים חלומות זהו כוח הרצון – כוח אדיר שטמון בכל אחד מאיתנו ויכול לשנות עולמות.
אנחנו צריכים להשקיע בו, להזמין אותו ולעמוד מול הפיתוי הגדול – לוותר לעצמנו.
לפעמים נדמה לי שהוא בכלל שריר – אפשר לעבוד איתו (ועליו, וואו כמה אני טובה בעבודה בעיניים על 'כוח הרצון'), לפתח ולחזק אותו.
אגלה לכם בסוד שכוח רצון מעולם לא היה חלק ממני – תמיד פעלתי מהבטן, ויתרתי לעצמי ולא פעם פישלתי כי חשבתי שאין לי כל סיכוי לכוח רצון.
כשהציעו לי פרוסת עוגה נוספת תמיד רצתי לזלול, כשהציעו לי לוותר על אימון כושר עמדתי לדום וכשאישרו הארכת זמן להגשת עבודה באוניברסיטה תמיד חיכיתי לרגע האחרון …
כוח רצון זושליטה, כוח רצון זו הגשמה, כוח רצון זו לקיחת אחריות אבל בעיקר היא תמונת מראה לרצון האמיתי שלנו.
כשרציתי להתחיל את טיפולי הפוריות הבנתי שאני צריכה לשנות המון חלקים ביום-יום שלי, לשנות את התזונה, את שעות השינה… את כוח הסבל ואיכשהו זה פשוט עבד ברגע. כי רציתי כל כך.
בשנה החולפת מצאתי את עצמי מבקרת במחוזות לא מוכרים לי, בזכות כוח הרצון. גיליתי שאני הרבה יותר חזקה, הרבה יותר ממושמעת, הרבה יותר אמיצה – אני עושה את מה שאני מאמינה בו, את מה שאני צריכה לעשות למען אושרי ולמען השליטה בחיי.
יש לי עוד דרך ארוכה אבל היא נפרצה – אני כבר לא שוקלת להבריז לכל דבר חדש או לפעילויות שפחות מרגשות אותי… כי כשכוח הרצון מנצח אני מרגישה לפחות כמו אלופת עולם.
יש לי מול לחיקוי רציני ביותר – דני שמצליח להתמיד בדיאטה לא פשוטה, עושה את זה בגדול כי יש לו כוח רצון.
כשהוא מחליט ללמוד שפה חדשה (עכשיו הוא בצרפתית) הוא מתמסר ועובד קשה (גם מול כוח הרצון), כשלא פשוט לו הוא דווקא קם על רגליו ומוכיח שאין משהו שיכול לעצור אותו וכשהוא מותש אבל התחייב למשהו הוא מוצא את הכוחות ויוצא למשימה.
יש לי עוד הרבה מה ללמוד ממנו … אבל אני בדרך, לפחות בתקווה 🙂
ואתם? מה מצב היחסים שלכם עם כוח הרצון?

בישקוטי איטלקי ללא סוכר – מתכון שנמס בפה
הבוקר הכנתי עוגיות בישקוטי קרנצ'יות נפלאות וללא סוכר (אם אתם מעדיפים סוכר תוכלו להמיר במתכון לאותה כמות סוכר).
זהו מתכון פריך יותר מהמתכונים הרגילים לבישקוטי – אחרי שתכינו את הוורסיה הזו לא תחזרו למתכונים הישנים.
האיטלקים קוראים להן בישקוטי – עוגייה מיובשת היטב שאופים פעמיים – פעם כגוש בצק ופעם שניה לייבוש סופי לאחר פריסה.
מחממים תנור ל- 190 מעלות (מומלץ בטורבו – אלה עוגיות יבשות)
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מאחדים 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות, 3/4 כוס תחליף סוכר/סוכר ו-2 כפיות תמצית וניל לעיסה חלקה. מוסיפים 2 ביצים ומאחדים היטב.
מנפים כוס קמח רגיל וגוס קמח מלא/כוסמין, חצי כפית מלח ושקיק אבקת אפייה אל תוך הקערה ומערבלים במהירות בינונית עד קבלת בצק. מוסיפים 200 גרם שקדים לא קלויים ו-50 גרם חמוציות, מערבלים כחצי דקה.
מעבדים את הבצק ידנית על משטח לשתי רולדות, שטחו מעט את הרולדות עם הידיים ועצבו אותן לגודל זהה. (הורדת הגובה מסייעת באפייה מהירה יותר ועוזרת לאפייה שווה של כל חלקי הרולדה).
אפיית הבישקוטי
מניחים את הרולדות על נייר אפייה ומכניסים לתנור (שחומם מראש ל190 מעלות בטורבו) לכ- 20/25 דקות. ומיד מורידים את חום התנור ל160 מעלות.
כל מה שרצינו הוא לתת 'מכת חום' ראשונית, אבל האפייה תהיה ב-160 מעלות.
מוציאים את הרולדות.
אחרי צינון (כ- 20-25 דקות) פורסים את הרולדות (תפרסו בסכין משוננת של לחם) לעובי של כ-1 ס"מ.
הניחו את העוגיות על נייר אפייה או על רשת אפייה והחזירו לתנור לכ-15 דקות נוספות – בכדי שהעוגיות יתייבשו עוד קצת אבל לא ישרפו.
מוציאים, מצננים היטב, מניחים בצנצנת או זוללים ישר מהתבנית.
טיפים וגיוונים
אפשר לשחק בטעמים, להשתמש בפיסטוקים קצוצים (יעניק צבע נהדר), אגוזי מלך, צימוקים שחורים או כל פרי יבש/אגוז שאתם אוהבים.
רוצים טעם "איטלקי"? במקום וניל השתמשו בליקר אמרטו (ליקר שקדים) ותקבלו ניחוח איטליה.
רוצים עוגיות פרווה? המירו את החמאה במחמאה/נוטרינה/מזולה בגוש. שימו לב שהם קרים מאוד. אם לא מספיק, הכניסו לכמה דקות במקפיא.
את העוגיות מאחסנים עד 3 שבועות בכלי אטום, ניתן להקפיא אותן עד 3 חודשים.
שיהיה לכולנו יום מלא בכוח רצון, באופטימיות ובתקווה גדולה 🙂
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך