אני אוהבת נוסטלגיה ובמיוחד את העוגות של הבית, העוגות שכל האימהות הכינו אי שם בימי ילדותי.
עוגה רכה, ביתית שמזכירה לנו ימים נפלאים של תום וילדות פשוטה, ימים שאינם עוד זו העוגה הנמוסטלגית הזו.
את עוגת הגבינה עם הג'לי תותים הזו כל אחד יכול להכין בלי בעיה ובלי מאמץ מיותר – בסיס המתכון לעוגה הזו היא עוגת הגבינה המפורסמת שלי מסלונה, עוגת גבינה אפויה שלא נופלת לעולם!
בעוגה הזו אין קמח אלא רק עוגיות מרוסקות כבסיס – אל תוותרו עליהן – גם לקרנץ' וגם ליציבות העוגה.

עוגת גבינה אפויה עם תותים וג'לי
200 גרם עוגיות חמאה/ביסקוויטים מרוסקים היטב עם 100 גרם חמאה מומסת ושקיק סוכר וניל. מערבבים יחד ומעבירים לתבנית (24-26) משומנת, מהדקים על קרקעית התבנית ומעבירים לרבע שעה למקפיא שיתייצב.
בינתיים, מכינים את המילוי גבינה – 750 גרם גבינה לבנה 9%, 3/4 כוס סוכר (או תחליף) ומערבבים, וכפית תמצית וניל. בעזרת מטרפה ידנית מתחילים לטרוף ולהוסיף ביצים אחת אחרי השניה (6 ביצים בסה"כ. זהו יש לנו בלילה. היא קרמית ונוזלית (ככה היא צריכה להיות – לא לחשוש!).
מעבירים את הבלילה אל התבנית עם תחתית הפטי בר ומעבירים לתנור בחום 160 מעלות בטורבו.
אופים כ- 50 דקות, עד שהעוגה מקבלת קרסט חום מעליה.
בינתיים, פרסו תותים לפרוסות או לקוביות והכינו ג'לי תות עפי הוראות היצרן.
חולי סוכרת – יש היום ג'לי ללא סוכר, שווה לנסות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור פזרו תותים ושפכו את הג'לי מעליהן. צננו מעט והעבירו למקרר לארבע שעות מינימום.
זהו – יש לכם עוגת גבינה תותים מופלאה של פעם לשבת קסומה, חורפית ונוסטלגית.
קוראים ששאלו אותי לגבי אינסטנט פודינג וניל/קורנפלור – אל תעשו את זה, זה יפיל לכם את העוגה, לא יעניק לה דבר… וחבל – סמכו עלי.

תהנו מהעוגה וספרו לי איך יצא (ואל תשכחו לתייג אותי!)
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.