חלמתי עליה כמה ימים ברציפות -עוגת גזר!
לא, אל תבהלו, זו עוגה מפתיעה ושוקולדית שאף אחד לא יעלה על דעתו שמדובר בכלל בעוגת גזר – אמא שלי טעמה ממנה ולא האמינה לי שזה גזר… עוגה שחייבים לנסות!
המתכון לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית בודדה.
מצרכים:
2 גזרים בינוניים מגוררים דק (על החלק הדק ביותר בפומפייה, אם אתם מגררים באמצעות פוד פרוססור הכניסו גם את הנוזל שנותר לקערה – זו הלחות של העוגה)
4 כפות סוכר חום לח (הסוכר החום הכהה)
כוס ורבע קמח תופח (חשוב לנפות, אני עושה את זה עם מסננת צפופה שעלתה לי עשרה שקלים בסופר – תראו שזה עושה הבדל והעוגות שלכם יהיו הרבה יותר רכות וקלילות)
2 ביצים בגודל L
כפית מחוקה של קינמון טחון
כפית קקאו
שליש כוס שמן צמחי
שליש כוס מים רותחים
אם אתם אנשים של מתוק ממש תוסיפו עוד 2 כפות של סוכר, אבל לנו זה מצויין ככה.
מחממים תנור אפייה ל- 180 מעלות (לא בטורבו)
טורפים בקערה את הגזרים המגוררים, הסוכר, הביצים, הקינמון, הקקאו והשמן ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
מנפים את הקמח אל תוך הקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים את המים הרותחים. מערבבים מעט. אם אתם רואים שהתערובת עוד כבדה מידי הוסיפו עוד שפיץ מים רותחים.
משמנים תבנית אינגליש קייק סטנדרטית ומעבירים את הבלילה.
הכניסו לתנור לכ- 30 דקות, תלוי בתנור שלכם – תבדקו – העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש.
אתם לא תפסיקו ליישר אותה, מבטיחה!
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.