אני אוהבת להתעורר מוקדם בשישי בבוקר עוד לפני הזריחה, לשטוף פנים בסבון מרענן, להעמיד את הקומקום השורק החדש שלי על הכיריים (לא התייאשתי ממנו!) ולצאת אל הקור הירושלים בכדי לקחת את שלל עיתוני סופשהשוע המחכים לי.
אחר כך אני מכינה לי ספל קפה ומתיישבת בסלון ליד החלון הגדול – חושך בחוץ ולפעמים נדמה שממש אמצע הלילה. אני לא יודעת להסביר לכם עד כמה זה משמח אותי.
אני לא אישה של לילה – אני אישה של בוקר ודווקא החושך הזה שלרוב גורם לי לפיהוק (כבר בתשע בערב אני מתחילה במחרוזת פיהוקים) משמח אותי כי סוף סוף אני יכולה להנות ממנו ומהשקט המיסתורי שהוא מביא איתו.
הבוקר הכנתי את עוגת הוניל של אמא שלי, אני מתגעגעת לאמא ואבא (וגם דואגת להם, לכן לא נוסעת לבקרם בימים מטורללים) ומתגעגעת לעוגה הזו שכבר שנים היא לא מכינה.

עוגת וניל רכה – העוגה של אמא שלי
זו אחת העוגות הטעימות והנפלאות שאכלתי מיימי. עוגה בחושה 'פשוטה' ורכה כל כך כמו ענן – עוגה שמתאימה לספל הקפה של הבוקר וגם לכוס התה של אחה"צ – מתכון בסיס מנצח.
המתכון הוא לשתי תבניות אינגלישקייק ו/או תבנית טבעתית קוטר 24 או כל תבנית מלבנית סטנדרטית שיש לכם בבית.
אופציות לתוספות ולגיוונים: 50 גרם שוקולד לבן קצוץ, 50 גרם שוקולד צ’יפס, חופן צימוקים (שהושרו קודם כרבע שעה במים רותחים ומסוננים).
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
במיקסר יד פשוט מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים – אחת אחת, עד הבלעות בחמאה.
מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחצי מגביע השמנת, מערבלים מעט, אם אתם רוצים להשתמש בתוספות זה הזמן להוסיפם.
מוסיפים קמח ואת שארית השמנת החמוצה ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק. אם אתם מרגישים שהתערובת כבדה מידי תוסיפו כף חלב וזה יאזן את הבלילה.
משמנים תבנית אפיה ומעבירים את הבלילה.
מכניסים לתנור לכ- 30/40 דקות (תלוי בסוג התבנית ובתנור שלכם) ובודקים אפיה עם קיסם, אם הקיסם יוצא ‘נקי’ או עם מעט פירורים סביבו זה הזמן לכבות את התנור.
אני אוהבת להשאיר את העוגה להצטננות ראשונית בתנור לעשר דקות. מוציאים, בוזקים אבקת סוכר ומכינים כוס תה 🙂
שיהיה לכולנו סופשבוע נהדר, חמים, אוהב ומלא בבשורות משמחות
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.