אני מתה על עוגות בחושות, עוגות עשירות וחורפיות שמכינים בקערה אחת בלי בלגאן ובמקסימום טעם.
היום אני מגישה לכם עוגה חורפית מהממת שלה אני קוראת 'עוגת חורף', זו עוגה בחושה עשירה ונפלאה עם פרוסות תותים – עוגה ללא מיקסר וללא עבודה 🙂
עוגת חורף עם תותים
מחממים תנור ל-170 מעלות (לא בטורבו)
בקערה טורפים 4 ביצים עם 3/4 כוס סוכר (או תחליף – כל תחליף יעבוד כאן, באותה כמות).
מוסיפים 1/3 כוס שמן צמחי, 200 מ"ל יוגורט טבעי/לבן/ריוויון – וטורפים היטב לבלילה חלקה.
מוסיפים חבילה (80 גרם) פודינג וניל (יש ללא סוכר, למעוניינים), 2/3 1 כוסות קמח רגיל מנופה (זה הופך את העוגה לאוורירית, אל תוותרו) וכפית אבקת אפייה.

כשהבלילה מוכנה (היא אמורה להיות כבדה ועשירה – ראו תמונה.

מוסיפים כוס תותים פרוסים ובתנועת קיפול מערבבים בעדינות (בכדי שהתותים לא ימעכו).

ניתן להוסיף כמות גדולה יותר של תותים אבל בעיני זה נהדר בדיוק כך – העוגה הונילית עושה את העבודה וסמכו עלי שזו עוגה חלומית…
משמנים תבנית מרובעת סטנדרטית (20*30) או קוטר 24 ומעבירים את הבלילה, מעל מפזרים כ- 50 גרם שקדים פרוסים (לא חובה)
ואופים בתנור כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
שימו לב, כל תנור עובד קצת אחרת. יש תנורים חזקים וחלשים… שימו לב שהעוגה לא תתייבש לכם, השגיחו עליה בזמן האפייה.
מצננים ומגישים. את העוגה שומרים מחוץ למקרר עטופה בניילון נצמד או בתבנית ומעליה נייר אלומיניום.

שבת חורפית שקטה, חמימה וטעימה.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.