הגיעה השעה הזו, מריחים בה כבר את סופהשבוע – השבוע אני מפרסמת עוגת תפוזים בניחוח פיסטוק.
עוגה קלה-קלה, רכה-רכה שכיף לפתוח איתה את סופהשבוע (שלא לדבר על התענוג לנשנש ממנה בסיומו של יום ארוך עם ספל קפה).
זו עוגה מזן העוגות הנהדרות שמכינים בלי לחשוב ולהתלבט יתר על המידה, עוגה לאורחים מזדמנים או סתם לקפה עם החברות הכי טובות.
אין קונדיטוריות שמכינות עוגות כאלה – זו עוגה של בית חם, אתם הולכים להכניס אותה לרשימת העוגות הקבועות שלכם, באחריות.
לפני שאני מתחילה עם המתכון בכלל, שימו לב – את מיץ התפוזים שתסחטו תטעמו, אם הוא מר או חמצמץ מידי הוסיפו עוד כרבע כוס סוכר למתכון.
המתכון כשלעצמו לא מתוק אלא מעודן ואם חשקתם בעוגה מתוקה יותר הוסיפו, בלי קשר, סוכר למתכון.
המתכון מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או לתבנית עגולה בקוטר 24.
מחממים תנור ל- 180 מעלות לא בטורבו (טורבו מייבש עוגות בחושות).
בקערה טורפים כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט, כוס סוכר חום בהיר, 300 גרם יוגורט טבעי (מינימום 3% שומן), 3 ביצים ושליש כוס שמן.
לבלילה מנפים (אני מנפה עם מסננת צפופה, לא באמת צריך אביזרים מיוחדים ויוקרתיים) 2 כוסות קמח תופח. למה לנפות? הניפוי הוא מה שמפריד בין עוגה רגילה או 'חנוקה' לעוגה אוורירית.
שימו לב, אם הבלילה שנוצרת לא כבדה דיה הוסיפו עוד קמח, היא צריכה להיות עשירה וקרמית.
בשלב זה מוסיפים 100 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה (ניתן לשנות ולהוסיף פיסטוקים או שקדים קצוצים).
לידיעתכם, אפשר לוותר על השלב הזה ותתקבל עוגת תפוזים נפלאה ומאוד קלילה.
משמנים את התבנית ומעבירים את הבלילה (גם אם אתם משתמשים בחד-פעמים, שמנו את התבנית).
אפייה: אינגליש קייק כ-35 דקות (תלוי בתנור שלכם) או כ-50 דקות בתבנית עגולה. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא כשסביבו פירורים
מצננים ומגישים – האמינו לי, עוגות מהסוג הזה עושות אותי שמחה 🙂
אתם מכינים? כתבו וספרו לי, זה משמח אותי כל כך!
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.