אחת המלחמות הכי גדולות שלי היא הלוחמה בבלגניזם.
רגע, שלא תטעו – אני לא מהמסודרים האלה הנלחמים בכל כוחם בעם הבלגניסטי, אני הבלגניסטית שנלחמת בעצמי – בכל יום, בכל שעה.
כילדה יכלו לשלוח אותי לאולימפיאדת הבלגניסטים כי ברגע אחד הצלחתי 'להפוך' כל חדר, ואמא שלי (שהיא גם אישה יקרה) סידרה לי בכל עת את החדר ואילו אני, בילגנתי אותו חזרה. זו ממש הייתה תכנית עבודה עד שהגעתי למעמד המפוקפק של בלגניסטית חסרת תקנה.
שנים אני עובדת על עצמי לשמירה על הסדר -זה לא 'בא לי טבעי', זו עבודה קשה שלצידה סבל (וגם הרבה ייסורים), אני קוראת כל ספר או מאמר בנושא סדר ומחפשת ללא הרף טיפים מועילים כי זה פשוט לא בא לי טבעי!
שלא לדבר על כך שגם התחתנתי עם בלגניסט מנבחרת ישראל בבלגניזם, כך שכל המעמסה וההתמודדות נוחתת בעיקר עלי…
עבורי זו מלחמה – בכל יום ובכל שעה אני יוצאת למערכה כי בסופו של דבר קל יותר ליצור וללמוד במרחב מסודר, קל למצוא משהו כשיודעים בדיוק היכן מקומו ולא נבהלים כשאורחים מזדמנים מבקשים להיכנס הביתה.
נדמה לי שגם אנשים עם תכונות אופי מולדות אחרות עוברים שינויים עם השנים – היום, אני לא יכולה לסבול מיטה לא מסודרת ומוצעת כהלכה (זה הדבר הראשון שאני עושה – מסדרת את המיטה), אני לא יכולה לסבול שולחן עבודה מלא בדפים, ספרים וספלי קפה, כלים שממתינים בכיור או ארון מבורדק עושים לי רע…
תכלס, נדמה לי שהפכתי למסודרת ממוצא בלגניסטי 🙂
ואתם – מסודרים או בלגניסטים? מתביישים בכך או חיים עם זה בשלום? ואיך אתם שומרים על סדר בבית שלכם?
אם יש לכם טיפים מעשיים ולא קשים לסדור וארגון בבית – כתבו לי 🙂

פריטטת זוקיני מהממת
את הבוקר הראשון בשבוע אני פותחת עם פריטטה מהממת (ומהירה) מזוקני צבעוני.
שימו לב – קישואים רגילים שאינם זוקיני מלאים בנוזלים, בכדי להשתמש בהם במתכון צריך לפרוס אותם ולהניח אותם לחצי שעה על מסננת עם חצי כפית מלח להגרת הנוזלים.
מחממים תנור ל180 מעלות בטורבו.
במחבת שניתן להכניס לתנור (קוטר 24) מחממים רבע כוס שמן זית.
מקפיצים 3 זוקיני גדולים (מכל צבע) פרוסים לעובי 1 ס"מ ובצל גדול פרוס דק. עד להזהבה קלה מאוד.
להכנת הבלילה – בקערה טורפים 4 ביצים עם 250 מ"ל שמנת מתוקה (אפםשר שמנת לבישול 9% או 15%), כף גדושה קורנפלור, 1/3 כוס עלי נענע קצוצים, כפית מלח, מעט פלפל שחור ומעט אורגנו מיובש.
מוסיפים למחבת ומעבירים לתנור עד שהחלק העליון משחים יפה (כעשרים דקות).
מגישים עם שמנת חמוצה, יוגורט או זוללים ישר מהמחבת.
אם אתם מכינים – סרו לי, זה משמח אותי בימים אפורים שכאלה.
שבוע טוב עם בשורות טובות תקווה וקצת סדר לכולנו 🙂
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.