אחד הסרטים האהובים עלי בקולנוע הישראלי הוא 'מבצע אנטבה', אני חוזרת לסרט הזה כל כך הרבה פעמים כי הוא מספר את הסיפור שכולנו אוהבים לזכור, אותו סיפור גבורה הרואי שבו צה"ל מנצח.
מתחילת המלחמה אני מאוד 'מרוחקת', מגינה על הנפש שלי מהסביבה ובעיקר מעצמי – הגנתי על עצמי מהחלום. מהחלום הזה שצה"ל הוא עדיין אותו צה"ל של 1976 – זה שיכול לצאת במבצע הרואי לאדמה זרה ולהשיב הביתה ישראלים חטופים מהשבי.
גדלתי בבית שסיפר את סיפורי הגבורה האלה, בית שעודד אותי לקרוא על גיבורים כמו אלי כהן הי"ד שהיה לי לדמות נערצת, אהבתי ללמוד ולקרוא על מלחמות ישראל – מלחמת ששת הימים ויום הכיפורים הן מלחמות שאני קוראת עליהן כל אות ותו…
זו הפעם הראשונה שלי במלחמה 'חיה' – אין ספויילרים (רמזים להמשך העלילה) וגם אין וודאות – חשבתי שסיפורי גבורה גדולים שייכים לעבר. שייכים לדמויות מופת שאנחנו, הדור שלי ודור הלוחמים הצעיר, לא יכולים להם.
חשבתי על אותם 'גיבורי-על' מן העבר, אלה שקראתי עליהם ללא הפסקה – הם נראו לי כגיבורים שנולדו להיות גיבורים, לא סטודנטים וסטודנטיות מהדשא 'שלי' באוניברסיטה.
ופתאום, אתמול בשש וחצי בערב, הותר לפרסום שצה"ל והשב"כ בפעולה מיוחדת הצליחו לחלץ את השבויה אורי מגידיש מעומקה של העיר עזה.
אני חושבת שמה הרגשתי הרגישו כמוני עוד מיליוני ישראלים ברחבי הארץ – אחרי שלושה שבועות של הלם הרמנו ראש, דמענו.
לב כולנו התמלא בגאווה על עצם החילוץ אבל גם על האישור מחדש שצה"ל, השב"כ וכוחות הביטחון שלנו הם עדיין 'גיבורי על'.
עוד מוקדם ואני לא רוצה לפתוח פה לשטן – אני מחזקת ומחבקת את צה"ל ומתפללת שכולם ישובו הביתה במהרה, בבריאות ובשלום.
הבוקר אני מתחילה את היום עם בורקס.
מדהים שבורקס הפך לאחד המעדנים הישראלים ביותר – אני לא נכנסת לויכוח בין הטורקים לבולגרים… כי הבוקר בורקס מסמל דווקא את האיחוד, החיבור והאחדות בעם ישראל.

הפעם אני מכינה בורקס, בורקס תפוחי אדמה (ואפילו בצורתו המסחרית – מרובע).
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
את המתכון ניתן להכין מבצק עלים מופשר עפ"י הוראות היצרן או להכין בצק קל כמו במתכון לבורקס הגבינה.
להכנת מילוי תפוחי האדמה – מבשלים 4 תפוחי אדמה גדולים (או אופים ב-180 מעלות בחצאים עם שמן זית) עד לריכוך. מועכים את תפוחי האדמה ומצננים לטמפ' החדר.
מטגנים בצל גדול פרוס דק עד להזהבה ומצננים. מערבבים את הפירה והבצל המטוגן, מוסיפים חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל לבן טחון. טועמים. מתקנים תיבול.
הרבה אנשים אוהבים להוסיף כפית אבקת מרק עוף/ירקות- אתם מוזמנים אך זו אינה חובה.
פורשים את הבצק העלים על משטח עבודה/ מרדדים את הבצק שהכנתם.
חותכים לריבועים (שימו לב, כאלה שניתן יהיה לקפלן), מניחים מתערובת המילוי עפ"י הגודל שבחרתם. סוגרים ומהדקים.
מניחים את הבורקסים על נייר אפייה, מורחים בביצה ובוזקים שומשום.
מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה. מגישים עם ביצים קשות או סלט מרענן.
שיהיה לכולנו יום מלא בבשורות טובות, בתקווה גדולה ובאהבה.
שלכם באהבה גדולה מאוד, עדי קאופמן-אורבך.